Redén: Jag är faktiskt rätt förvånad

Stjärntränaren med tre hästar till start i Svenskt Trav-Oaks

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Daniel Redén har tre hästar med i Svenskt Trav-Oaks

På söndag avgörs Svenskt Trav-Oaks på Solvalla.

Stjärntränaren Daniel Redén har med tre hästar i miljonloppet.

– Jag är rätt förvånad att jag har med tre hästar i Svenskt Trav-Oaks, säger Daniel Redén.

Det är stor travfest på Sveriges huvudstadsbana Solvalla i helgen. På lördag är det V75-finaler och på söndag är det förutom V75-tävlingar dags för final i de klassiska och anrika unghästloppen Svenskt Trav-Oaks och Svenskt Trav-Kriterium.

I Svenskt Trav-Oaks, ett lopp för de treåriga tjejerna, har stjärntränaren Daniel Redén kvalat in hela tre hästar.

Vinnaren av loppet kammar hem 1,4 miljoner kronor, 2,8 miljoner kronor om man kvarstår i Premiechansen.

”Jäkligt fin utveckling”

För ett par veckor sedan ägde uttagningsloppen till Svenskt Trav-Oaks rum på Solvalla, och Daniel Redéns trio Diana Zet, Award Kronos och Alaska Kronos vann alla tre sina respektive uttagningslopp.

– Jag är faktiskt rätt förvånad att jag har tre hästar med i Svenskt Trav-Oaks med tanke på hur säsongen har sett ut för några av mina unghästar, men de har haft en jäkligt fin utveckling på slutet, säger Daniel Redén.

Hur har din trio tagit respektive uttagningslopp?

– Det verkar jättebra med alla tre, de har tränat så sent som i dag måndag och allting ser jättebra ut med dom så jag har ingenting att klaga på.

”En öppen historia”

Samtliga tre hästar från Daniel Redéns stall kvalades in till Svenskt Trav-Oaks med toppkusken Örjan Kihlström, i finalen på söndag kör Kihlström Diana Zet. Award Kronos får Ulf Ohlsson bakom sig och Alaska Kronos körs av Carl Johan Jepson.

– Jag vill faktiskt inte sätta någon av dessa tre framför någon annan, det är tre olika hästar och tre bra hästar. Det är också unga hästar det handlar om och de utvecklas olika, säger Daniel Redén och avslutar:
– Vi har tre hästar med i en stor final och nu kan allting hända, jag tycker att Svenskt Trav-Oaks i år är en öppen historia och det finns liksom ingen som sticker ut som det brukar vara. Det är väldigt öppet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Solvalla

V75