Fick Elitloppsvinnaren – då togs enkel seger

avTrav365

1 av 2 | Foto: TR Media
Segerkusken Wilhelm Paal.

VästerboontheNews kallades för ”vinterns häst” i trav-Sverige då han radade upp segrarna på V75 i vintras.

Under onsdagskvällen var den tioårige valacken tillbaka på segerspåret - med en Elitloppsvinnare i sulkyn.

– En fantastisk häst att köra, säger Elitloppsvinnaren, kusken Wilhelm Paal.

På förhand var det ett litet men naggande gott startfält som skulle göra upp i kvällens tredje avdelning på V86 ifrån Kalmartravet. Favoritspelad var Västerboonthenews som hade ett perfekt spår fyra bakom startbilsvingen.

Hästen som radade upp segrarna i vintras på V75 hade inte vunnit travlopp sedan 27 januari tidigare i år. Under onsdagskvällen körde Wilhelm Paal, som vann Elitloppet med Ringostarr Treb, hästen för första gången, och det gav effekt.

”Värsta motståndaren galopperade”

Det började som det brukar göra för startkatapulten VästerboontheNews. Han öppnade raskt bakom bilen och satt tidigt i spets. Det underlättade när värste motståndaren på förhand Monark Newmen slängde sig i galopp direkt när startbilen släppte fältet.

Då kunde kusken Wilhelm Paal bakom VästerboontheNews bestämma tempot precis som han ville och varvet passerades på måttliga 1.13,0 för den högsta klassen.

När sedan Lutfi Kolgjini gick ut i andraspår på sista långsidan bakom Target Kronos blev det en rejäl temposkärpning sista 500 meter in mot mål. Men VästerboontheNews hade inga som helst problem att gå undan till säker seger före Global Money som gått med i rygg på innerspår. Trea slutade Stefan Perssons stostjärna Darling Mearas.

Monark Newmen reparerade sin startgalopp på bästa vis och avslutade snabbt långt ut i banan men fick nöja sig med en fjärdeplats.

”En väldig lättnad”

Tränaren till VästerboontheNews, Lars Brindeborg, sa efter segern att formen inte är helt på topp ännu för hästen.

– Det var en pliktskyldig seger. Han har ingen toppform ännu, men det viktigaste är att vinna. Då är man lättad, väldigt lättad.

Även kusken, tillika Elitloppssegraren Wilhelm Paal, var belåten efter segern.

– I små fält är det en stor fördel att få gå i ledningen. Han gick imål med tussarna kvar så det fanns krafter sparade. En fantastisk häst att köra och det är en ära att få sitta bakom VästerboontheNews.

Segern för VästerboontheNews var värd 70 000 kronor och nu har valacken sprungit in 5 183 295 kronor på 89 starter. Hästen har segrat vid 32 tillfällen.

Tobias Liljendahl

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Elitloppet