Mejla

Michael Carlsson

Favoriterna strukna – här är min spik i dag

Carlssons GS75-tips: • Analys lopp för lopp • Systemförslaget

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ATG LIVE
Queen Adele blir dagens GS75-spik efter sena favoritstrykningar på söndagsförmiddagen.

Sena strykningar på två storfavoriter har ändrat förutsättningarna helt på Grand Slam 75.

Ny spik blir i stället Queen Adele som ska tävla barfota för första gången.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelsspel på V75 och V86. Här går du med i laget. [Extern länk]


Rommetravet är värd för dagens miljonspel och observera att första start för Grand Slam 75 numera är klockan 15.00.

Förutsättningarna har ändrats helt då det har kommit in en hel del strykningar på förmiddagen. Bland annat är två av omgångens största favoriter strukna. I mina tips i Sportbladet har jag spikat det norska varmblodet Rappnor men efter strykningen på segermaskinen blir det istället ett lås på två hästar.

Given första häst är Orvar Mollyn som på förhand var det främsta hotet till Rappnor. Orvar Mollyn gjorde comeback senast efter ett långt uppehåll och vann direkt. Han övertog ledningen 1 500 meter kvar och var sedan helt överlägsen. Fartresurser för att vinna det här loppet enkelt har han, men hästen är inte helt att lita på.

Felfri har han toppchans att vinna loppet men jag dubblar systemet med Rasmus Karma som var riktigt fin vid segern senast då han avgjorde säkert efter att ha gått fram i dödens inför slutvarvet.

Nu är det dags igen

Även storfavoriten Västerbo Jolene har blivit struken i GS75-1 och Dagens Dubbels första avdelning. Jag hade i Sportbladet två hästar på systemet och där blir det enkelt då jag i stället singlar Queen Adele.

Pekka Korpis häst har varit duktig i de två senaste starterna där hon har fått trava utvändigt om ledaren båda gångerna men hållit farten bra och visat finfin form. Hon var duktig vid en lätt seger för fyra starter sedan och nu tror jag att det är dags igen.

Queen Adele har blivit nedstruken ett spår och öppnar bra bakom startbilen. Jag tror att Jorma Kontio har siktet inställt på ledningen och väl där är hon hästen att slå. Det är tämligen mediokert motstånd förutom Aliphilia som vann senast men den hästen startar från spår längst ut bakom vingen.

Intressant också att Queen Adele ska tävla barfota runt om för första gången i karriären och det kan mycket väl vara spets och slut här.

Bara en spik

Det blir bara en spik på systemet i dag och jag väljer istället att låsa tre andra lopp på två hästar. Ett av dessa lås kommer redan i den inledande avdelningen. Favorit är Daniel Redéns Coogan som vann tre lopp på sju starter i fjol och som avslutade året med två raka segrar. Coogan har nu vintertränats och rapporterna går i dur. Med tanke på hur bra Daniel Redéns hästar har varit som årsdebuterade tidigare i veckan så kan man utgå att även Coogan är riktigt bra direkt. Redén är ingen som fuskar med träningen i sin berömda ler- och sandbana.

Coogan är snabb ut och skulle han komma till ledningen får de andra vara riktigt bra om de ska plocka ner honom. Det tror jag blir svårt.

Jag dubblar ändå systemet med Sir Henry P.Hill som är härdad i V75. Han var visserligen inte som bäst senast men gången innan fick han aldrig chansen och hade krafter kvar. Ska nu tävla barfota runt om för första gången på länge och det kan som bekant göra susen. Oskar J Andersson är vass och det känns tryggt med två streck i GS75-1.

Ace To Play är motiverad favorit i den tredje avdelningen. Det har lossnat rejält för honom i år och från att tidigare ha varit segerlös på nio starter har det nu blivit två raka segrar. Senast vann han från dödens och var rejäl och gången innan från ledningen. Kommer han till spets är det jättebra chans men han kan även vinna från andra positioner.

Det kan mycket väl bli svar från Shyvana som vann från ledningen i söndags och som är startsnabb. Passa även Västerbo Call You som har mycket bra fart för klassen och skulle han sköta sig kan det mycket väl bli seger trots spår åtta bakom startbilen.

Felfri kan det bli seger

Ett lurigt treåringslopp utgör GS75-4 där det är väldigt orutinerade hästar med. Favorit är Conrads Janne som inledde sin karriär med att bara galoppera i varje start men senast skötte han sig äntligen och blev då fyra och gjorde ett fint lopp i skymundan från ett dåligt läge. Fartmässigt duger han bra här och felfri kan det bli seger.

Vidöppet bakom men nämnas ska att Zätasekinen visade bra fart efter galoppen senast och gjorde en stark upphämtning. Jag streckar sex hästar på systemet och hoppas överleva.

Den femte avdelningen är ett treåringslopp med blott sju hästar. Favorit är Jim Oscarssons rejäla Dontloosememate som inledde sin karriär med två raka segrar och som senast var femma i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla. Ett tufft gäng som vanns av det obesegrade stjärnämnet Fort Knox. Dontloosememate följde med som femma på nya rekordet 1.15,3. Det är en häst som tränare Oscarsson håller högt och hoppas att det är något för de stora loppen senare i år. Han går ner i klass nu gentemot senast och måste ha en mycket bra chans.

Jag dubblar dock systemet och garderar med Arnie Express som vann överlägset senast i ett billigt lopp i Örebro. Men treåringarna utvecklas snabbt den här tiden på året och det ser ut som att Arnie Express kan ta stora kliv framåt.

I Grand Slam 75-avslutningen tror jag helt och hållet att det står mellan fyra hästar. Bizzi Blizz spurtade vasst som tvåa senast och hade tre raka innan dess. Fast Moving Cash är bra och kommer från Redén-stallet och är given liksom Qiao Q.L. som galopperade i V75 senast men som var duktig i två raka innan dess. Kan leda runt om. Global Wild Card kan komma in i matchen från spår tolv om det blir hårt tempo och hon har varit ute och mött betydligt bättre hästar än hon möter här.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelsspel på V75 och V86. Här går du med i laget. [Extern länk]


Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 6–5 (8–7)

GS75-2: 4–8 (1–6)

GS75-3: 5–8–2–3–9–10 (1–4)

GS75-4: 6–5–8–9–11–1 (2–4)

GS75-5: 6–7 (1–2)

GS75-6: 4 Queen Adele (8–5)

GS75-7: 9–2–6–12 (7–3)

1 152 rader/1 152 kronor


Grand Slam 75 sänds i TV12 klockan 14.30. Spelstopp: 15.00.

avMichael Carlsson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Hästar

Romme