”Jag kommer att vässa henne till finalen...”

Flyttade till miljongård - gör stor succé: ”Allt känns bara positivt”

avTrav365

Publicerad:
Foto: TR Bild
Tommy Karlstedt och Miss Golden Wine, som är klara för finalen av Stosprintern, där 800 000 kronor ligger och väntar på vinnaren.

Tommy Karlstedt skrällvann i uttagningarna till Stosprintern.

Nu är han klar för storloppet nästa lördag.

– Spets och slut är mitt drömscenario, säger Åby-tränaren till Trav365.

Under måndagen skulle uttagningarna till StoSprintern avgöras på Halmstadtravet - och det var i det första kvalloppet som Tommy Karlstedt lyckades skrällvinna med sitt fyraåriga sto Miss Golden Wine till vinnaroddset 18,05.

Hästen öppnade kvickt och ledde loppet runt om. S

egern var värd 100 000 kronor.

– Det ska bli fantastiskt roligt att vara med i finalen. Vi har inte laddat av henne tidigare och jag var lite osäker på hur hon skulle öppna. Det visade sig att hon var riktigt kvick och flög till spets. Det var en snabb öppning, men sedan fick vi dämpa farten, säger Karlstedt och tillägger:

– Segern var aldrig i fara. Hon avslutade en 10-tid sista 700 meterna och var inte slut i mål på något sätt. Det var ett snällt uttagningslopp och jag är mycket nöjd med hästen. Det var verkligen skönt att få utdelning på vårt upplägg.

”Tänker vässa henne till finalen”

Tommy och Miss Golden Wine vann spårlottningen och hästen fick spår 1. Något som tränaren är mycket nöjd med.

– Ja jag är mycket tillfreds med innerspåret och vi hade tur i lottningen. Drömmen är ju naturligtvis att leda loppet runt om. Jag kommer ladda det som går och försöka ta ledningen, men det får inte bli en toköppning med 1,09 på varvet.

Hur ser du på loppet och motståndet?

– Nu är det ju bara ettorna och tvåorna som ska mötas, men jag känner mig inte slagen på förhand. Motståndet är väldigt tufft och jag blev imponerad av Fredrik Linders Zeta Wise As. Hon var även mycket bra i Drottningpokalen.

– Jag tror att min häst kan sänka ytterligare. Hon gick 1,13,4 (2140 meter volt) på Färjestad näst senast och jag tror det finns ännu mer i henne. Hon kommer troligen gå som senast, men jag tänker vässa henne till finalen.

”Ett kvitto...”

Sprintermästarhelgen går av stapeln den 4 juli på Halmstadtravet.

Det är banans största tävlingsdag för året och visst skulle det betyda mycket för tränaren och kusken att vinna ett lopp av den här digniteten - med 800 000 kronor i förstapris.

– Det vore fantastiskt. Att jobba mot ett mål för att sedan uppnå det genom en seger vore helt underbart. Det skulle betyda mycket för mig och min verksamhet. Det blir som ett sorts kvitto på att det man gör är rätt. 

I början av oktober köpte Tommy Karlstedt jättegården Dunevad Travcamp.

Han är nöjd med den första tiden på gården och verkar trivas med tillvaron.

– Allting känns bara positivt nu med lite distans till flytten. Det är en jättefin anläggning och jag trivs mycket bra. Jag har plats för 80 hästar och visst skulle jag vilja fylla på med ytterligare några stycken. 

Andreas Örtengren

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75