Timo Nurmos: Alla mina tre kan vinna i kväll

Formtränaren inför superjackpotten på V86

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Blir det tummarna upp för Timo Nurmos på V86?

Nio segrar på de 18 senaste starterna.
Solvallatränaren Timo Nurmos visar storform.
Under onsdagskvällen har han tre hästar till start i superjackpotten på V86.
– Alla mina kan vinna, säger han.

Under onsdagskvällen saxas V86-omgången mellan Åby i Mölndal utanför Göteborg och Solvalla i Stockholm. Det är superjackpott på spelformen och spelbolaget ATG beräknar att en ensam vinnare kan vinna 25 miljoner kronor, därmed kan vinstrekordet på V86 från i fjol på 22,6 miljoner kronor ryka all världens väg.

Solvallaproffset Timo Nurmos har tre hästar till start och proffstränarens stall visar storform för dagen. De 18 senaste starterna för stall Timo Nurmos har slutat med nio segrar, en segerprocent på 50 procent med andra ord.

”Kan bli barfota runt om”

Först ut i Timo Nurmos trio under onsdagskvällen är 4 Danilo Brick (V86-2), och i kväll väntas eventuellt en balansförändring, kan Timo Nurmos meddela.

– Han kommer att anmälas utan skor runt om i kväll, och sedan får vi värma honom och se. Blir det barfota runt om så är det i så fall första gången han tävlar så, säger Timo Nurmos och fortsätter:
– Han svarade för ett bra lopp senast som trea och det var egentligen första loppet för i år, då han bara galopperat innan det.

Vad tror du om segermöjligheterna?

– Det är en fin häst som tränar bra så självklart har han segerchans, jag kan inte motståndet så bra men han tränar som sagt bra och är en fin häst och utgångsläget blev också passande.

”Skiljer inte speciellt mycket”

I V86-avslutningen har Timo Nurmos två hästar med, 1 Indiana Boko och 13 Global Vintage. Spelarna har gjort Indiana Boko till favorit, men enligt Nurmos så skiljer det inte mycket mellan de båda hästarna.

– Senast gick Global Vintage i dödens och Indiana Boko i rygg på ledaren, hade det varit omvända positioner på de två så tror jag också de sett omvänt ut, säger Timo Nurmos och fortsätter:
– Jag tycker inte det skiljer speciellt mycket dessa två emellan. Indiana Boko är i väldigt fin författning och gick i mål med alla krafter kvar senast. Hon har bra utgångsläge i kväll. Global Vintage har inte riktigt haft turen på sin sida på slutet och behöver lite snällare lopp, men hon kan spurta bra med rätt resa och bägge mina ska räknas.

Vem av dina tre hästar på V86 tror du mest på i kväll?

– Jag vet inte, det är ingen av de tre som direkt sticker ut som min bästa segermöjlighet, jag är nöjd med alla tre och tycker att alla tre har segerchans, säger Timo Nurmos.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V86

Solvalla