Hambletonianvinnaren klar för storloppsfinal

Miljardären Lennart Ågrens häst fortsätter att imponera – nu på svensk mark: ”Såg jättefint ut”

1 av 2 | Foto: ATG Live
Här vinner Perfect Spirit sitt försök till Kungapokalen.

avErik Pettersson

TRAV

Två starter på svensk mark, två segrar.

Nu är Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit klar för final i Kungapokalen.

– Det var jättebra, fantastiskt bra, säger tränaren Daniel Redén.

I somras vann, då treårige, Perfect Spirit världens största unghästlopp Hambletonian tillsammans med sin tränare och kusk Åke Svanstedt, efter stor dramatik då målettan What The Hill diskvalificerats.

I vintras flyttades den mycket talangfulla USA-hästen till Sverige av svenska ägaren, miljardären Lennart Ågren.

Ny tränare: Daniel Redén.

Vann Hambo-duellen

För någon vecka sedan gjorde hästen första starten på svensk mark, i regidebuten, och joggade till säker seger på bra tid.

Under fredagskvällen spändes bågen då det var uttagning till storloppet Kungapokalen, är nästan en miljon kronor väntar i finalen.

Det hela var utmålat som en duell mellan två Hambo-hästar, då Perfect Spirit ställdes mot trean i samma lopp, Enterprise, delägd av Unibet-grundaren Anders Ström, fotbollsexperten Hasse Backe och den ikoniska sportkommentatorn Lasse Granqvist.

Efter en tuff start kunde Perfect Spirit ta hand om ledningen tillsammans med Örjan Kihlström.

I rygg: Enterprise och Johnny Takter.

”Lite väl taggad i ledningen”

Trots att tempot var uppskruvat så orkade Perfect Spirit hela vägen till seger, medan Enterprise fick nöja sig med tredjeplatsen då Vikens High Yield kom med en vass slutrökare.

– Det såg jättefint ut. Men han blev lite väl taggad i ledningen. Det Finns mycket att slipa på, det kanske man inte tror med en Hambletonian-vinnare, men det gör det. Det finns jättemycket att slipa på, säger tränaren Daniel Redén.

– Det var jättebra, fantastiskt bra, fortsätter han.

Foto: ATG Live
Så här körs Kungapokalen 2018. Här är de hästarna som kvalade in under fredagskvällen: ”Jag tror ingen tar en längd på Perfect Spirit, men jag håller Lucifer Lane som vinnare”, säger experten Fredrik Widman i ATG Live.
Foto: ATG Live
Under fredagskvällen kördes även uttagningar till Drottning Silvias Pokal som också det loppet avgörs på Åby lördag 12 maj. Så här körs finalen.
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav