Vann 2,2 miljoner – tack vare galoppdramat

Tommy, 47: ”Det har blivit en bysnackis”

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Jessica Olsson, Tommy Gunnarsson och Pernilla Gustavsson på Circle K i Vrigstad.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Här får tio kunder på bensinmacken dela på 2,2 miljoner kronor.

Allt tack vare ett galoppdrama på V75.

– Det har blivit en bysnackis, säger Tommy Gunnarsson på Circle K i lilla småländska Vrigstad.

Förra lördagen avgjordes V75 Champions på Solvalla. Och det blev rejält dramatiskt.

I den sista avdelningen var Jorma Kontio på väg mot titeln som kuskchampion då han gick mot seger med 3 Lady Nadine. Då kom en galopp på upploppet och 9 Stoneisle Ocean kunde gå förbi och vinna. Dessutom passerade Ulf Ohlsson Jorma Kontio i kuskmatchen och blev V75 Champion.

”Pulsen i bygden”

I lilla småländska Vrigstad, med 1 500 invånare, jublades det dock rejält när galoppen kom. På Circle K i byn vann tio kunder 2,2 miljoner kronor på sitt andelsspel på V75. Och i den sista avdelningen hade de spik på just vinnaren Stoneisle Ocean, som togs sig förbi efter galoppen på Lady Nadine.

– Vi är en liten ort mellan Jönköping och Växjö, vi är lite pulsen i bygden och det har blivit en riktig bysnackis, säger Tommy Gunnarsson, 47, som driver butiken tillsammans med sin sambo Jessica Olsson.

”Blir fantastiskt glad”

Bensinmackens vinnande andelssystem gjordes av en av butikens kunder, som själv hade en andel. Varje andel blev värd 227 492 kronor och kostade 300 kronor per andel.

– Jag följde inte loppen själv, och har inte hunnit titta på galoppen. Det måste ha varit fantastiskt spännande. Jag hade med mig kupongerna hem och direkt efter målgång så började kunderna ringa, säger Tommy Gunnarsson.

– Man blir fantastiskt glad, det gör att många kommer in i butiken och blir nyfikna.

Även 23 december prickade butikens andelsspel in sju rätt på V75 och drog in en miljon kronor som elva kunder fick dela på. Under lördagen avgörs V75 på Halmstad och butiken har kollat igenom sina olika tips inför omgången.

– Jag gör ju inte andelarna så är egentligen fel person, men vi diskuterade lite här på lunchen. 3 Sauron Pil (V75–2) är ett spikförslag.

– Men man spelar för fegt många gånger och måste våga, 11 National Prince (V75–6) ser intressant ut. Man vet aldrig, avslutar Tommy.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Vrigstad

Galopp

Solvalla

Halmstad

Circle K