Mejla

Charlie Hedstad

”Prestationen som han gör i dag är grym”

Charlie Hedstads plusbetyg från V75 på Bergsåker

Foto: TR Bild
Global Undecided får fem plus av Charlie Hedstad

V75 avgjordes under lördagen på skrällbanan Bergsåker.

Efter en sömning start på omgången så fick vi till slut både skrällar och grymma prestationer.

Eller vad sägs om Global Undecided, som likt en stenkross mosade sina konkurrenter från dödens.


Vi fick vänta till V75:s sista avdelning för att hitta kvällens vassaste prestation. Omgångens största favorit Perfect Dynamit hade stor uppvisning senast på V75, i kväll fick vi se en ny uppvisning – av en konkurrent.

Örjan Kihlström placerade Timo Nurmos Global Undecided i dödens, därifrån styrde han loppet och mosade sina konkurrenter.

Det såg länge ut att bli en blygsam utdelning på V75, men efter ett par småskrällar i slutet var det endast 41 system som hittade alla rätt och dem blev belönade med 496 436 kronor vardera.

Här V75:s fem bästa prestationer – och den sämsta


Vem: Timo Nurmos och Örjan Kihlströms DD (V75-6 och V75-7)

Kommentar: Hawk Cliff vann V75-6 och Global Undecided vann V75-7, båda tränas av Timo Nurmos och det var Örjan Kihlström som styrde in dem. Prestationen som Global Undecided gör är enorm, drygt 1.10 sista varvet från dödens och han fick Perfect Dynamite att se ut som en statist i ledningen.


Vem: Smedsbo Faksen (V75-4)

Kommentar: Snacka om att dem trivs med varandra, Magnus A Djuse och Smedsbo Faksen. Tre starter, tre vinster och 230 000 kronor inkört tillsammans. Man hade ett tungt favoritskap på sina axlar i kväll och löste det på bästa sätt, från ledningen kunde Djuse kontrollera fältet och dem vinner med urryckarna kvar. Häftig dag för 18-årige kusklöftet.


Vem: Amalia Cash (V75-2)

Kommentar: Propositionen löd ovanliga 3 140 meter, endast ston. Det visade sig vara perfekta förutsättningar för Amalia Cash och det var en styrkedemonstration vi fick se av Jörgen Westholms sto. Hon hade inte startat sen december månad och det fanns en viss osäkerhet var hon stod formmässigt. Form fanns det, hon fick dra tåget i tredjespår sista 500 meterna och ändå kunde Ready Cash-dottern enkelt avväpna sina konkurrenter över det långa upploppet, med det norska huvudlaget oryckt.


Vem: Okashi Cheri (V75-5)

Kommentar: Här var det vältränat, efter en perfekt resa så blev det en busenkel seger för Fredrik Palms sprinter och över upploppet såg det ut som han sprang dubbelt så snabbt som sina konkurrenter. Kul för Rikard Skoglund att vinna V75 på hemmaplan också!


Vem: Ville Karhulahti (V75-1)

Kommentar: Den relativt färske proffstränaren Ville Karhulahti har fin ordning på sina hästar och stallets affischnamn, Budets Lasse, fortsätter att leverera bra prestationer. Nu blev V75-1 något av ett blufflopp, “Lasse” tog hand om ledningen och väl där fick man fuska bort större delen av loppet och vann på ett komfortabelt vis. Kul också att han kör sina hästar själv Ville, vilket är ganska ovanligt i dagens travsport!


Vem: Zenit Brick (V75–4)

Kommentar: Normalt sätt så ska Timo Nurmos kanon plocka ner det här gulddivisionsgänget, i dag kom galoppen redan in i första sväng. Han har haft en fantastisk vinter och sprungit in över en miljon sen oktober, efter tre mindre bra insatser i rad är det kanske dags för en välförtjänt paus?

avCharlie Hedstad

ARTIKELN HANDLAR OM

V75