Spelade in storvinst – till banbesökarna: ”Ett väldigt jubel...”

avChristoffer Wickman, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Här tipsar succémannen dig inför V75 på hemmabanan

1 av 3 | Foto: Kanal75
Travexperten Börje Andersson.

Travexperten Börje Andersson blev hjälte på midsommar.

Han spelade in storvinsten till banbesökarna på Hagmyren.

Nu bjuder Börje på nya tips - när V75 avgörs på hemmabanan Bergsåker.

– Det var många som kom fram och tackade, det var väldigt roligt, säger Börje Andersson till Trav365.

Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.
Experten Börje Andersson spelade in storvinsten på midsommar till banbesökarna på Hagmyren. Börjes andelsspel på banan betalade 47 120 kronor och 38 glada andelsköpare fick 1 240 kronor var. På lördag avgörs V75 på Börjes hemmabana Bergsåker och Börje är påläst.

"Många äldre som kom fram"

Efter vinstsuccén på midsommar var det många glada tillrop.

– Det som är roligt en sådan här gång var att det var många outsiders som var med och spelade, en vanlig vardag är det de 20-25 trogna besökarna som köper. Nu var det verkligen sådana som går på trav en gång om året som var med och vann. Det var många äldre som kom fram och frågade om det var jag som tippade, 1 240 kronor är bra pengar för många som kommit dit och spelar för någon hundralapp. Det var säkert 10-15 stycken som kom fram direkt och var jätteglada, säger han.

Jublet steg bland besökarna

När Troels Andersen svängde in för upplopp i den avslutande V64-avdelningen steg jublet bland banbesökarna på Hagmyren, Kicki the Dancer var nämligen en av de som fanns med på Börjes andelsspel.

– Det blev ett väldigt jubel upploppet ned, Troels ledde med 20 meter och det var säkert de som var med på systemet som jublade. Jag stod i vinnarcirkeln och tänkte inte så mycket på det just då, men marknadschefen Mats Östberg frågade mig om jag hörde jublet, säger han.

Han är bästa spiken

På lördag gästar V75 Sundsvall och Bergsåker, det är experten Börje Anderssons hemmabana. Börje tycker att den bästa spiken kommer redan i den inledande V75-avdelningen.

– Man har väl inget annat att göra än att spika 5 Jeppas Maxi (V75-1), det är egentligen sådana favoriter man ska gå emot, men sju lopp är mycket och jag har ingen känsla av att han ska förlora. Nu är det visserligen V75-final, men han har varit fantastiskt bra och vi släpper det loppet. 6 Octopus (V75-5) tycker jag också ska kunna vara en bra spik, om nu inte Vendi bara gasar på. Men Octopus tycker jag varit bra, och jag går på den också.

Har du några bra skrälldrag?

– Spikar man favoriter måste man ha rysare, och en sådan kan 7 Some Summit (V75-2) vara. Souchong blir väl storfavorit, men Some Summit gjorde faktiskt ett riktigt bra lopp senast som tvåa. Hästar som kommer från Visby har man alltid lite dålig koll på, men hon var faktiskt riktigt bra senast. Det ska väl vara längre fram på säsongen man fäller treåringarna och det var synd på spåret, men det kan vara en rysare. Jag fastnade även för 12 Ed You (V75-3) med detsamma när jag såg startlistan, Jansson är en underskattad kusk tycker jag personligen och den kan absolut vinna ett öppet lopp. Det brukar alltid dyka upp någon som man fastnar för när man ser startlistan, och jag fastnade för Ed You.

"Jag har även familjeinformation"

Börje Andersson avslutar med att delge familjeinformation om 7 Maverick Man (V75-4).

– Min sons sambo sköter Maverick Man och de är optimistiska kring honom, och det är jag också. Erik hade sagt efter Boden senast att de hade varit närmare Bandit Hornline i mål från bättre utgångsläge, och han har varit jättefin i träningen. Jag spikar nog den också.
Få största travnyheterna i din mobil. Så skaffar du ”Travpushen”.

Publicerad: