DD-tipset: ”Det är bra segerchans igen”

Expertens DD-tips – tisdagen den 23 juli på Solvalla

avPer Nicklasson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild
Sportbladets expert Per Nicklasson tippar DD-loppen till Solvalla

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdagen den 23 juli.

Spelstopp DD 20.56

V64 19.30

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 5–9–6–2–7–4–1–3–8.

Kommentar: Diana Zet var mycket bra senast då hon vann från dödens. Det blev visserligen ett taktiklopp där kusken såg till att bara tävla mot ledaren. Men det var ­ändå väldigt kontrollerat som Diana Zet vann och intrycket var att det fanns mycket krafter kvar. Det är inte ­nödvändigtvis så mycket hårdare emot nu och Diana Zet har bra chans igen. Matilda Cash har vunnit två raka från ledningen, en ­mycket fin häst. Bakifrån nu men det kan absolut gå vägen igen. ­Luna Brodda har spelarnas förtroende varje gång men har inte levt upp till det på slutet. Det är en bra häst men det ­börjar så smått bli dags att leva upp till det också. Margareta­sjöhammar vann från ledningen senast. Hårdare emot nu. Provar ändå i spets, eller släpper till någon bra?

DD-2

Rankning: 5–7–12–1–2–11–4–3–9–8–6.

Kommentar: Flashdance har tävlat i Schweiz och är förstås svårbedömd i Sverigedebuten. Men hon är segervan och tränas av samma tränare som har Uza Josselyn. Vi misstänker att de inte åker till Sverige i onödan. Hon kan ­mycket väl vara stenklar, säger vi utan att egentligen ha någon aning. Vega Etoile har inte fått till det i Sverige men känslan är ändå att hon är bra. 

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 5–9.

DD-2: 5–7.

Vem tar spets?

DD-1: Margaretasjöhammar? Diana Zet kan få överta. Dior Ima kan också öppna.

DD-2: Nummer 1 och 2 är bevisat startsnabba. Fördel 1.

! Statistikvinnarna

DD-1: Matilda Cash.

DD-2: Orkidee Skift.


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM