Nya V75-tag – här har ni en ’Easy’ vinnare

Casper Hedberg synar V75-omgången på Charlottenlund, söndagen den 25 augusti • Systemförslag

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Flemming Jensen och Slide So Easy.

V75-yran fortsätter och för femte dagen i rad erbjuds spel på ”världens bästa spelform”.

Det är dagen efter att den stora superjackpotten delats ut och gissningsvis är spelarkollektivet slitna och dåligt pålästa inför söndagens uppsamlingsomgång.

Läget att stå över spel rent av? Nänä, det är nu det lönar sig att borra ner sig i selen och plugga grundligt.


ANNONS: Här går du med i laget och kan ta rygg på Sportbladet-experternas V75-andelar i dag. [Extern länk]


En reguljär V75-omgång är synad och genomlyst uppifrån och ner och inifrån och ut. Det finns knappast någon utrustningsförändring som inte merparten av travspelarna känner till och varje hästs tränare har tålmodigt (nåja) fått redogöra för sin häst dagsstatus i flertalet intervjuer under veckan. Och det som inte kommit fram i det digra informationsflödet går att spana sig till i lopparkivet. Kort sagt, det är näst intill omöjligt att vara ensam om en stenklar 17-procentare, för den hästen står redan i 60 procent på V75-procenten.

Men så finns det V75-omgångar som denna. Inte nog med att det är veckans femte V75-omgång, den körs dessutom i Danmark på Charlottenlund och de flesta hästarna är helt okända i Sverige. I dessa derbytider är det lockande att göra följande liknelse: det är nu de distansstarka spelarna premieras. Står du lång distans har du fördel.

Tog du ut dig fullständigt redan i går och ligger nu och hyperventilerar i fosterställning? Lugn, i så fall har vi gjort jobbet åt dig.

Jensen kan vinna flera lopp

Omgången inleds med ett lopp över tre varv där hästarna är utspridda över fyra olika distanser. Det är sällan man letar efter vinnaren på första tilläggsvolten i sådan här lopp, men å andra sidan är det ganska ofta Flemming Jensen är en bra tränare att för­lita sig till när styrkan ska fälla avgörandet. ”Icemannen” ridtränar gärna sina hästar i djupsand och det bygger bra styrka.

När konkurrenterna börjar känna av hur mjölksyrehalten höjs i blodet har Jensens hästar fortfarande sin bästa bit kvar.

Andre Ward heter Flemming Jensen egna uppsittning här och hästen är en flitig Sverige-gäst. Senast vann han på Rättvik mot namnkunnigt motstånd på en mycket gångbar tid. 1.12,8 i voltstart hade räckt bra även en ”lördagsomgång”.

Men redan i den inledande avdelningen har vi vaskat fram ett guldkorn i lopp­arkivet. Panamera var senast fyra med galopp över lång distans. En hyfsad placering, särskilt med tanke på g:et som följer efter fyran.

Men det som inte står att läsa i programmet är att upphämtningen han svarade för efter sin, nära på diskningslånga galopp, var fenomenal. Klockan visade 1.12,4 i 2 000 meter och hade loppet varit 100 meter längre hade Panamera varit några hack högre upp på resultatlistan. Nu är loppet 300 meter längre.

Flemming Jensen blir betrodd igen i V75–2 då han svingar sig upp bakom Don Pedro. Och det är svårt att argumentera emot det. Flemming Jensen har en segerprocent på 29 procent som kusk 2019 och Don Pedro har kunnande som står sig gott i detta sällskap. Senast blev det fel i derbyuttagningarna och han blev hängande ute i spåren som andrahandsfavorit, men gången innan vann han på bra vis på Axevalla. Men tar sig Do It Mingus förbi Don Pedro i starten så har han direkt skaffat sig en fördel. Senast slogs Do It Mingus av Dirocco, men då stod Do It Mingus 20 meter efter i starten. Donato Hyrdehöj hade ingen flyt alls i sitt uttagningslopp men gjorde det bra ändå. Minst spelad i loppet!

Med risk för att bli tjatig, men mannen med den vita dressen (jag vill ej skriva ut hans namn för upprepningens skull, men det är Flemming Jensen jag åsyftar) har åter­igen en fin vinstchans.

Har Slide So Easy varit bättre än vad han är just nu, som tioåring? Jag tror inte det. Intrycket senast, då han med spelande öron lämnade konkurrenterna trots en resa i dödens, värmde i travsjälen.

Visst är General Bianco inget rundningsmärke, men vi glider med i Slide So Easys formtopp och lämnar honom ogarderad på kupongen.


ANNONS: Här går du med i laget och kan ta rygg på Sportbladet-experternas V75-andelar i dag. [Extern länk]


En vacker dam som inte förlorat

Flemming Jensen blir nog favorit även i V75-4 med E Type Cash som stred duktigt mot Empire senast. Båda dessa herrar har framtiden för sig och många tror på ny duell nu. Låt ungtupparna köra sitt chicken race och tömma sig på kuppen, för undangömd på bakspår finns en vacker dam som aldrig förlorat ett travlopp. Paul Hagoort lastar inte Maya Turbo i hästtransporten enbart för att få äta smörrebröd och dricka en kall på Charlottenlunds gemytliga stallbacke. Nej, gps:en är inställd på vinnar­cirkeln redan när de lämnar Belgien.

Eftersom strecken placerats ut med kirurgisk precision fram till nu är det nu läge att sprida strecken mer. V75-5 är ett fint lopp och även om favoriten Caviar är en riktig läckerbit så krävs det inte mycket för att det ska skrälla. Vi är med på noterna.

Skönt med en större gardering

Upplägget i det danska derbyt är lite annorlunda mot vårt. Uttagningsloppen körs över 2 500 meter, men i finalen är distansen 500 meter längre. Den danska fyraåringskullen saknar en tydlig fixstjärna och dagsform och lösningsförlopp blir helt avgörande för vem som vinner ”det blå bandet”. Skönt att då ha utrymme en större gardering.

Flemming Jensen vill så klart också avsluta V75-sagan med sin Barolo. Kanske vore det vackert rent dramaturgiskt sett, men det lyckliga slutet vill man ju vara ensam om och ska man vara den enda som får sju rätt krävs det att Barolo torskar. Och hon har bara gjort en start på de senaste två åren så även om hon är bra fattas det nog en del till topp­formen. Viss risk dock att Flemming Jensens andrahäst i loppet, Sun Esterel, spetsar och släpper till Barolo. Key Largo fick chansen för sent senast och mötte då tuffare motstånd än nu. Glöm ej honom.


ANNONS: Här går du med i laget och kan ta rygg på Sportbladet-experternas V75-andelar i dag. [Extern länk]


Casper Hedbergs V75-system

V75-1: 5, 6 (7–2)

V75-2: 1, 2, 8 (5–4)

V75-3: 5 Slide So Easy (4–7)

V75-4: 11 Maya Turbo (4–5)

V75-5: 9, 5, 3, 2, 1, 6, 7, 8, 10 (11–12)

V75-6: 4, 2, 10, 8, 5, 9 (12–3)

V75-7: 7, 3, 1, 2, 6, 10, 9, 12 (5, 4)

2 592 rader/1 296 kronor

V75 från Charlottenlund sänds i TV12 klockan 14.30.


CASPER HEDBERG

avTrav365

ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75

Spel

Hästar

Danmark