V75

Örjan Kihlström: En fantastisk tävlingsdag

Stjärnan vann fyra V75-lopp och dubbla Breeders’ Crown

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Örjan Kihlström tog fyra V75-segrar under söndagen i Eskilstuna

Stjärnkusken Örjan Kihlström, 57, tvingades ställa in lördagens V75-tävlingar på grund av sjukdom.

Under söndagen var han tillbaka. Då vann han fyra V75-lopp och dubbla Breeders’ Crown-finaler.

– Det var en fantastisk tävlingsdag, säger Örjan Kihlström.

57-årige Solvallakusken tillika travstjärna Örjan Kihlström har återigen haft ett makalöst år på travbanan. 2019 lider mot sitt slut och Örjan Kihlström står just nu noterad för 194 segrar och makalösa 52,8 miljoner kronor i inkörda prispengar.

Den gångna helgen var det travfest i Eskilstuna med dubbla V75-tävlingar och Breeders’ Crown-finaler.

Lördagens V75-tävlingar tvingades Örjan Kihlström ställa in på grund av sjukdom, men till Breeders Crown-finalerna under söndagen var stjärnkusken tillbaka – och det med besked. Örjan Kihlström vann fyra av de sju V75-loppen och han tog också hem två Breeders Crown-finaler. Totalt körde Örjan Kihlström in 3,4 miljoner kronor – bara under söndagen.

”Hade något skit i kroppen”

Stjärnkusken Örjan Kihlström har till och från de senaste åren haft problem med sin rygg, det var dock inte det som fick honom att kasta in handduken under lördagens V75-tävlingar.

– Nej, det var det inte. Det var något annat, jag hade något skit i kroppen, berättar Örjan Kihlström.

Någon fara att Örjan Kihlström skulle tvingas kasta in handduken även under söndagens stortävlingar fanns dock aldrig.

– Nej, det var aldrig aktuellt, och även om det inte hade handlat om Breeders’ Crown-finaler så hade jag nog kört travlopp ändå, berättar han.

Tävlingsdagen då? Jo då, en fyrling inom V75-spelet med i tur och ordning Timo Nurmos Cactus, Timo Nurmos Seismic Wave, Daniel Redéns Conrads Rödluva och Roger Walmanns Forfantone Am.

– Det var en fantastisk tävlingsdag, hästarna var fina och gick bra över lag och man kan inte annat än att vara nöjd med en sådan utdelning, säger Örjan Kihlström.

”Hennes bästa lopp i år”

Daniel Redéns Conrads Rödluva vann Breeders’ Crown-finalen för fyraåriga ston, och belönades för det med 1,6 miljoner kronor. Lika mycket belönades Roger Walmanns Forfantone Am, som vann Breeders’ Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker.

– Conrads Rödluva har väl inte gjort ett enda dåligt lopp i hela karriären, och hon var återigen väldigt bra. Jag tycker nog att hennes insats den här gången var hennes bästa i år, säger Örjan Kihlström och fortsätter:
– Forfantone Am har gått bra och visat form en längre tid och nu fick han lite utdelning, han stred tappert hela vägen och det var kul för hästen att få utdelning på sin fina form, och han hade den tur som behövs.

Hur summerar du ditt 2019, återigen har du med råge passerat 50 miljoner kronor i inkörda prispengar och du leder V75-ligan i överlägsen stil.

– Det har varit ett helt fantastiskt bra år, jag har fått köra fina hästar som har levererat och det har gått jättebra, sammanfattar Kihlström.

”Det ska bli spännande”

I och med Breeders’ Crown-finalerna i Eskilstuna så är storloppssäsongen över i Sverige, för i år.

– Något storlopp finns kvar, men de allra största loppen är nu körda. Det ska bli spännande med Frankrike och tävlingarna där som nu drar igång, säger Örjan Kihlström.

Är tanken att du ska tävla på frekvent i Paris och på Vincennes i vinter?

– Det får vi se, jag ska i varje fall köra Who’s Who och sedan har väl Daniel Redén inte riktigt bestämt sig ännu hur han ska göra med sina hästar i vinter gällande Frankrike.

Who’s Who startar i Frankrike redan nu på söndag, i det här vintermeetingets första B-lopp Prix de Bretagne – ett lopp som avgörs över distansen 2 700 meter med en samlad prissumma på 110 000 euro. De tre främsta i loppet blir direktkvalificerad för Prix d´Amérique och förutom Who’s Who är även hästar som Belina Josselyn, som vann Prix d´Amérique i fjol, med i anmälningslistan.

– Det ska bli spännande, säger Örjan Kihlström.

ARTIKELN HANDLAR OM