Amatörtränarens succé: ”Väldigt stort”

avNils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Beartime vinner V75–2 med Örjan Kihlström på Åbytravet och tjänar 125 000 kronor.

Beartime vann V75-2 till amatörtränaren Helena Edlunds stora glädje.

Fyraåringen var helt ohotad med Örjan Kihlström i sulkyn och tjänade 125 000 kronor.

– Jag är jätteglad, sa Helena i TV12 efter loppet.

Beartime har suttit fast med gott om krafter kvar i sina senaste starter och med tanke på det blev hästen under veckan en av snackhästarna inför Åbytravets V75-tävlingar.

Tillsammans med Örjan Kihlström spelades fyraåringen som tränas av Helena Edlund i Årjäng till ganska klar favorit i Klass I-försöket, tillika V75-2.

”Har varit väldigt nervös”

Beartime öppnade riktigt kvickt bakom bilen och kom tidigt till spets och därifrån hade man full kontroll på loppet och över upploppet sprintade han undan till en enkel seger som belönades med 125 000 kronor.

– Jag har varit väldigt nervös idag då det har varit så mycket i tidningarna med upphaussning, sa Helena i vinnarcirkeln.

– Jag är jätteglad att han fick visa hur bra han är. Han visar aldrig någonting utan han bara är. Han är enkel och en bra tävlingshäst. Jag har haft hästar som har vunnit större lopp men det här är vår egen och jag har varit med sedan dag ett. Det är väldigt stort, sa Helena Edlund i TV12.

”Trevlig att köra”

För Örjan Kihlström var det en mycket behaglig åktur under loppet och han berömde hästen efter loppet i vinnarcirkeln.

– Han var jättefin helt enkelt. Har varit väldigt fin på slutet och det blev full pott nu, det var kul. Det är en jättetrevlig häst som är trevlig att köra, sa Kihlström efter favoritsegern.

Segertiden blev 1.12,4 över 1640 meter med autostart.

Se loppet igen! (Extern länk)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75