”Det är en katastrof för verksamheten”

avDaniel Söderbäck

Östersundstravet tvingas ställa in fredagens tävlingar efter branden på midsommarafton.

En jättesmäll för arenan.

– Initialt är det en katastrof för den totala verksamheten, säger banans sportchef Jan Quicklund till Östersunds-Posten.

Foto: LEIF NORBERG/ALN/TR BILD, CLAES KÄRRSTRAND/TR BILD
Sportchefen Jan Quicklund.

Det var natten mot midsommarafton som larm om rökutveckling inkom klockan vid 03.30-tiden på Östersundstravet.

– Vi jobbar för fullt med ett gäng styrkor. Det är huvudbyggnaden vid travet som ryker, säger Martin Jonsson, inre befäl vid räddningstjänsten Jämtland, vid 08.30 till Aftonbladet.

”Avsevärd ekonomisk förlust”

Värst drabbat på arenan blev den anrika totohallen. Nu tvingas banan ställa in fredagens lunchtävlingar som i stället flyttas till Bergsåker.

– Om en amatör som jag tittar på det så ser det inte bra ut. Vi kan inte garantera säkerheten på spel på det sätt som vi ska och vi har kopplat bort all elektronik mot ATG.

– Vi kan köra ponnytrav eftersom det har andra betingelser, det är en tävling och inget spel på hästarna. Det jag kan säga är att det är en avsevärd ekonomisk förlust, säger Håkan Karlsson, ordförande i Jämtlands Travsällskap till Östersunds-Posten.

14 juli är det kval till Kallblodsderbyt och 24 juli körs finalerna. Målsättningen är at banan ska kunna vara igång till de båda stordagarna, rent travmässigt, för banan.

Arrangerade miljonloppet

Branden tros ha börjat på grund av ett elfel och återuppbyggnaden av totohallen är en försäkringsfråga. Det kan även bli aktuellt att riva hela byggnaden.

– Initialt är det en katastrof för den totala verksamheten, säger Jan Quicklund, sportchef på banan till Östersunds-Posten och tillägger:

– Eftersom totohallen är byggd i två delar där den gamla hallen är inbyggd är det en konstruktionslösning som inte är helt okomplicerad när man ska börja återuppbyggnaden av den. Det är hyfsat mycket och hyfsat komplicerat just nu med många parter som är eller kommer bli inblandade.

Ingen person kom till skada i branden.

Östersundstravet arrangerar årligen storloppen Kallblodsderbyt och Jämtlands Stora Pris. 2018 arrangerade banan dessutom finalen i UET Trotting Masters, travets Champions League, där Propulsion tog hem förstapriset på två miljoner kronor.

Här kan du läsa infon från Östersundstravet. [Extern länk]

ARTIKELN HANDLAR OM

Östersund

Bränder

Trav