Häftiga uppvisningen – på galna segertiden

avNils Larsson

Foto: ATG.se
Coktail Fortuna vann på den fantastiska tiden 1.09,8 över 1 640 meter med autostart.

Coktail Fortuna och Robert Bergh bjöd på en häftig uppvisning.

Efter ett stenhårt tempo hela vägen vann man på den galna tiden 1.09,8.

– Kul att få köra riktigt fort med honom, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Det var fantastiskt fina förutsättningar under onsdagskvällen när Eskilstuna arrangerade V86-tävlingar och en som passade på att gasa lite extra var Robert Bergh med Coktail Fortuna i V86-4.

”En ruggig prestation”

När bilen släppte fältet såg det ut som Ajlexes Cubano skulle hålla upp ledningen enkelt men när Robert Bergh tryckte gasen i botten in i första sväng så kunde man inte svara upp och Coktail Fortuna passerade första 500 metrarna på mycket snabba 1.06,7.

– Robert Bergh var beredd att offra 1.06,7 första 500 metrarna. Han visste att han hade en bra häst och idag var han redo. Han försvann bara ifrån, det var en ruggig prestation av Coktail Fortuna, sa experten Jennifer Tillman i TV12.

”Var värt att prova”

Taktiken var inte given på förhand för Bergh utan det var när han hade känt på hästen kort innan start som han bestämde sig för det här upplägget.

– Efter provstarten tyckte jag det var värt att prova. Han går lika bra i ryggar men öppnade fint och jag sa till honom genom svängen. Det är kul att få köra riktigt fort med honom när han är i form, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln.

Segertiden blev 1.09,8 över 1 640 meter med autostart och segern var värd 100 000 kronor.

Se loppet igen! (Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

V86