Blir garanterad svår att slå vid ledning

Expertens DD-tips – onsdagen den 26 juni på Åmål

avPer Nicklasson

Publicerad:
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Åmål.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Åmål, onsdagen den 26 juni.

Spelstopp DD 21.26

V86 19.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 3–6–11–1–4–8–10–9–2–5–7.

Kommentar: 13 segrar på 35 starter har Lucifer ­Lane men nu har det gått sex starter sedan han senast vann. ­Inte så konstigt med tanke på att han tävlar mot den ­äldre ­eliten nu. Senast i guldivisionen, där han satt och såg fin ut. Det är enklare emot nu och han har bra spår. Vi har Star ­Advisor Joli som spetsfavorit, ledningen är en position han trivs ­ypperligt i. Däremot är formen inte på topp, men med det ­senaste loppet är den åtminstone högst troligt för­bättrad. Stall Untersteiner har två bra hästar med  i loppet. Alla ­faktorer sammanvägda ser vi Poet Broline och Justice Ås med i stort sett likvärdiga segerchanser. I slutändan handlar det ändå om hur loppet blir kört för de två.

DD-2

Rankning: 6–10–1–2–8–7–4–3–9–5–11–12.

Kommentar: Short in Cash är bästa hästen men bakspår på Åmål … samtidigt som värsta konkurrenten kanske kan hitta till ledningen? Om Venerdi tar sig dit blir han garanterat svårslagen. Skulle han inte göra det vänder fördelen åter till Short in Cash. Det känns tryggast att strecka båda två. Ottens Dibaba är startsnabb, Silent Hill får också fin resa. L’Amour Bonanza bör nämnas trots läget. Han är absolut bra nog att kunna utmana om det bara löser sig.

DD-systemet – 2 rader

DD-1: 3 Lucifer Lane.

DD-2: 6–10.

Vem tar spets?

DD-1: Poet Broline vill nog gärna hålla ledningen men inner­spåret är som sagt inte optimalt i Åmål. Därför ger vi spetsrösten till Star Advisor Joli.

DD-2: Svårt att veta hur Ottens Dibaba och eventuellt ­Silent Hill resonerar, men ryggen på Venerdi är ingen ­dålig att ha.

! Statistikvinnarna

DD-1: Star Advisor Joli.

DD-2: Venrdi.


Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM