”Imponerade på mig i Olympiatravet...”

15:e hästen till storloppet är klar: ”Starka prestationer”

avErik Pettersson

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild
Day Or Night In och Johan Untersteiner är klara för Elitloppet.

Snart är Elitloppsfältet komplett.

Under söndagen blev den 15:e av totalt 16 hästar klar - Johan Untersteiners Day Or Night In.

I årets tre starter har han svarat för mycket starka prestationer och särskilt imponerade han på mig i Olympiatravet, säger Solvallas sportche Anders Malmrot.

Day Or Night In var tidigt en snackis som unghäst där han radade upp segrar. Som fyraåring slutade han trea i Svenskt Travderby bakom redan Elitloppsinbjudne Readly Express och han var även tvåa i Criterium Continental vilket är hans bästa tävlingssäsong hittills penningmässigt. Som sjuåring har han dock hittat ytterligare en toppform och visat att han matchar världseliten. 

– Det är en startsnabb häst som klarat av att gå från unghäststjärna till den äldre eliten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande. 

Med i Solvallas storlopp för första gången

Fjärdeplatsen i Olympiatravet togs via en mäktig avslutning bakom Propulsion som också dyker upp i Elitloppet 2019 och han slutade senast trea i Algot Scotts Minne efter ett tungt lopp bakom redan Elitloppsinbjudna Bahia Quesnot.

Insatser som innebär att sjuåringen nu för första gången kommer till Elitloppet nästa söndag, vilket meddelades av Solvallas sportchef Anders Malmrot i Solvallas livesändning på Facebook alldeles nyss.

– I årets tre starter har han svarat för mycket starka prestationer och särskilt imponerade han på mig i Olympiatravet, säger Anders Malmrot.

16:e hästen till Elitloppet blir klar 17.30 under söndagen och presenteras i TV4 i samband med spårlottningen, som du kan följa live på Trav365 från 17.00.

ARTIKELN HANDLAR OM