”Kan få en perfekt resa – mitt V75-drag”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Solvalla den 8 februari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Solvalla den 8 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Har varit inne hela veckan på att kanske försöka fälla omgångens största favorit 2 Hevin Boko (V75-1) men inte hittat några riktiga minus eller motbud. Hon blir väldigt stor favorit men var ruggigt bra senast och har verkligen tänt till med jänkarvagnen vad det ser ut. Senast hamnade hon utvändigt om Ultra Bright och fick göra grovjobbet men det spelade ingen roll, hon bara stack undan på upploppet och gav ett fint intryck. Hon har dragit ett perfekt utgångsläge denna gången och jag tror att Forss bara kör rakt fram till en början, sedan testar han för ledningen och jag tror ingen vill svara då hon har respekt med sig. Skulle man få för sig och svara så borde hon har bra chans att vinna från dödens denna gången också.

Bortglömda hästen

I Diamantstoets final har jag hittat ett drag som jag tror kan få den perfekt resan denna gång. Det är 7 Melizza (V75-4) som gjorde det bra trots en resa utvändigt om ledaren senast, det är inte hennes starka sida att göra för mycket själv men hon höll bra till en fjärdeplats. Erik Adielsson fortsätter köra henne vilket är ett plus och jag tror att hon denna gången kan få en ryggresa i stället vilket passar henne mycket bättre. Hon vann Diamantstoets final i november och varför skulle hon inte kunna göra det igen? Sju procent just nu.

Superkusken

Superkusken denna helg får Jorma Kontio bli, han kör två favoriter men även två drag som kan vara långt fram i respektive lopp.

6 Högstenastalldräng (V75-2) kör Jorma för första gången vilket är spännande. Senast var han lite sämre som trea på V75 men då hade tränare Aho balanserat fel. Man går tillbaka till ordinarie balans och har siktat hit, kommer Kontio bra till från start kan han skrälla till låg procent.

4 Elian Web (V75-3) blir favorit och det förstår man efter senast. Han gav aldrig Propulsion en chans och nu ser det upplagt ut för honom igen då han vunnit spårlottningen. Kontio är en mästare på att skicka iväg hästarna och i ledningen kan det vara så att loppet är över. Får han ingen onödigt tryckare av någon så vinner han.

2 Aura S.L. (V75-4) är bästa hästen och står perfekt inne i loppet. Hon har våldsamt svårt att gå felfritt i volten och allt hänger på hur hon klara det denna gången. Skulle hon gå felfritt så vinner hon detta enkelt, men det kan bli någon omstart och det gynnar inte henne. Kontio upp är intressant och han har en svår uppgift framför sig.

4 El Gumpert (V75-6) är en stor häst som inte alltid har auktionen med sig. Räkna med att Nurmos trimmat extra till just denna start och skulle Kontio hitta en bra position eller välja att gå fram utvändigt så kan han vara så pass bra att han vinner. Ett öppet lopp där man får gå på sin ide eller ta många.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 5 Religious (V75-7) som ska tävla med jänkarvagn för första gången i nuvarande regi. Han var fin senast och är snabb ut, skulle han komma till ledningen kan det räcka väldigt långt.

Förutsättningarna

Jackpott och toppsport på Solvalla denna lördag. Vi har V75-finaler och det ser lite favoritbetonat ut på förhand, dock har det hänt att det skrällt i dessa omgångar förut då många fler kör i loppen och det blir bra tempo. Jag tror omgångens stora favorit har en bra chans att inleda V75-spelet direkt, sedan hoppas jag det smäller i några fler lopp så vi får upp utdelningen en aning. Det ska vara fina förhållanden i huvudstaden och jag hoppas vi får en bra bana, tycker den såg lite svår ut i onsdags då många galopperade på V86. Håll koll på detta innan ni lämnar in. Lycka till!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav