Sundberg: ”Har blivit starkare och rejälare”

Foto: TR BILD
Charrua Forlan och kretsen kring hästen efter segern i Sweden Cup-försöket i maj.

avTrav365

TRAV

Fyra segrar på sju starter i år.

Charrua Forlan fortsätter att utvecklas och på onsdag jagar åttaåringen ytterligare en triumf.

– Han har blivit starkare och rejälare, vuxit ytterligare och blivit ännu hårdare, säger tränaren Hans-Owe Sundberg som har två hästar till start inom V86.

Charrua Forlan (V86-7) vinner vart fjärde lopp enligt statistiken men i år har över hälften av starterna resulterat i seger. Bättrat på siffrorna har även hästens tränare och kusk gjort. Hans-Owe Sundberg har redan kört in mer pengar än i fjol.

– Det har börjat bra. Vi var igång och startade redan i vintras vilket jag normalt brukar ligga lågt med. Hästarna kom igång sent förra året, det var massa småkrångel, och en del fick då fortsätta att starta, berättar Solvallatränaren.

Charrua Forlan kommer närmast från segern i Midsommarloppet på Rättvikstravet där ekipaget ledde från start till mål. Fyra veckor tidigare visade åttaåringen upp sina sprintkvaliteter när han tog hem ett av försöken till Sweden Cup under elitloppshelgen. Segertiden skrevs till 1.09,7, nytt personbästa över kort distans.

– Han gör det jättebra varje gång och har i år tagit ett kliv till. Han verkar fortsatt väldigt pigg, fin och glad, säger Hans-Owe Sundberg.

Viktiga marginaler

På onsdag blir det åter sprinterdistans och precis som vid de tre senaste segrarna har Charrua Forlan fått fjärdespår som utgångsläge. Motståndet står bland andra Pastore Bob, Caid Griff och comebackande In Vain Sund för.

– Det är snabba hästar runt i kring. Jag får försöka vara med, han har visat att han går väldigt bra över kort distans. Jag provar att köra från början sedan får vi se vad konkurrenterna gör och hur vi kommer till – får jag ledningen kör jag där, resonerar Hans-Owe Sundberg och fortsätter:

– Han har visat att han duger mot de här hästarna som han möter. Det gäller att ha marginalerna med sig och då kan det bli vinst men annars kan det lika gärna bli fjärde- eller femteplats trots att han har gått bra.

Välgörande ändamål

Charrua Forlan startar i V86-7 på Lindesberg vilket är ett välgörenhetslopp till förmån för Barncancerfonden. Samtliga startande bidrar med 1 000 kronor vardera och därtill skänker Linde Travklubb minst lika mycket pengar. Hans-Owe Sundberg välkomnar initiativet.

– Jag brukar skicka bidrag även annars. Det är jättebra att man kan hjälpa till, inte minst för barnen som ska få chansen till ett liv.

Solvallatränaren selar ut ytterligare en häst på onsdag. Eldorado B. (V86-2) startar i Fornabodas fyraåringspris och har lottats andraspår bakom startbilen.

– Hästen verkar hålla en bra form och har ett bra läge för att få ett fint lopp. Jag hoppas att vi är med där framme någonstans och fightas om det.


GINA SÖDERLUND/KANAL75

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

V86