Jackpott 40 milj: ”Det är en jätterensare”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Jägersro • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: THOMAS BLOMQVIST, BURT SEEGER/TR BILD
Bengt A Nilsson och Demolition Man F. är en jätteskräll.

40 miljoner kronor i jackpott. Det är vad lördagens V75-omgång från Jägersro bjuder på.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Demolition Man F. är jätterensaren den här omgången, säger Sportbladets Mario Lipovac.

– Min spik krossar rubbet, säger Sportbladets Carl Wangle.


ANNONS: Jackpott 40 miljoner – här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Jägersro med spelstopp klockan 16.20. Omgången kryddas med en jackpott på 40 miljoner kronor och finalen i Svensk Uppfödningslöpning (V75-4) ska avgöras.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 10.42, fredagen den 22 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

6 Man at Work (V75-5) var ruskigt bra vid seger i sin comeback näst senast, och även om han inte var lika bra senast så gjorde han det ändå bra som fyra. Örjan Kihlström upp igen ser jag som ett plus, och jag tror att Nurmos häst bara är bäst.

8 Esprit Sisu (V75-7) har imponerat på mig på slutet och har höjt sig ett par nivåer den senaste tiden. Insatsen senast vid seger efter uppehåll var stark. Trots spår längst ut bakom startbilens vingar läser jag tidig ledning. Toppchans!

Miljonrensarna

1 Gullabo Däck Bling (V75-3) gick bra efter tidig galopp senast och har höjt sig sedan han kom till Knutsson. Bör kunna få ett fint lopp från det här perfekta utgångsläget och i ett öppet lopp tycker jag inte han har sämre chans än någon annan. Två procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 från Jägersro och 40 miljoner kronor väntar en ensam vinnare.

... 9 Campo Bahia (V75-1) har så klart överlägsen kapacitet i loppet, men han fungerade inte alls senast och återkommer nu efter uppehåll och som jättefavorit på V75 vill jag inte chansa att han kommer leverera. Jag bara måste gardera.

... 1 Bordeaux Doc (V75-2) var mycket fin vid seger näst senast och har visat kapacitet och har perfekta förutsättningar nu, däremot blir det mycket hets på honom och man ska inte nonchalera att han trots allt bara vunnit ett enda lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Händer inget tok i loppet, så tror jag att 9 Campo Bahia (V75-1) bara rundar till seger mot det här gänget. Visserligen är treåringarna på start inga man leker med, men Campo Bahia är en undantagshäst och Lugauer hade inte startat honom på V75, på hemmaplan, om han inte kändes redo. Tror att vi kan få se en uppvisning. Jag spikar och lutar mig tillbaka och njuter av en grymt fin travare.

Miljonrensarna

Tvååringar är ofta luriga att lita på och jag tror på skräll i Uppfödningslöpningen, V75-4. Jag tyckte om intrycket på 4 Fire Piston i kvalet och nu har Söderkvist varit inne på banan och testat honom bakom startbilen. Låter som kretsen kring hästen vill prova från start. Ska räknas tidigt. Åtta procent.

Det kan gå undan i V75-5 och det skulle nog gynna 11 Barolo D.K. som troligtvis kommer att få gå i en jänkarvagn för första gången. Sju procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 den här lördagen, då det blev enkelt i Norge förra helgen. En ensam vinnare får hela 40 miljoner kronor.

... det är tjatigt, men det skämtas om en nedförsbacke på Jägersros upplopp och det är så, att ledningen är oerhört viktigt på den sydliga ovalen.

... 5 Global Trustworthy (V75-6) fortsätter att träna bra, enligt stallet och det ser väl ut som ledning. Igen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag var helt inne på hästen redan senast, men då blev det målfoto-torsk. Nu är det chans till revansch på 8 Velasquez Gar (V75-3). Formen är på topp och han ser väldigt fin ut i travet för dagen. Spåret är lite bynligt, men hittar bara Kevin ut så skrämmer inte det här motståndet det minsta. Tror han kan vinna med olika upplägg, bara han inte blir fast på innerspår. Litar på att Kevin löser det och spikar.

Miljonrensarna

10 Karl May Boko (V75-4) är en mycket fin häst som Timo Nurmos gillar – och jag fattar varför. Hästen reste dåligt inför uttagningsloppet och nu kommer man att ändra på upplägget. Tävlar den här hästen på max på lördag så får nog övriga vara bra. 14 procent.

6 Hawk Cliff (V75-7) återkommer efter ett uppehåll, men Nurmos hästar brukar inte behöva lopp i kroppen direkt. Det är ett tufft race, men det kan bli bra kört för ”Cliffen”... Sex procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs på Malmö-banan Jägersro och där är ledningen extra viktig i loppen. Väldigt många av loppen vinns därifrån.

... jättefavoriten 9 Campo Bahia (V75-1) har varit borta för sjukdom och man vet inte riktigt status. Treåringarna på start kan pinna på rätt bra, så han får inte vara dålig.

... det kan bli bajk för första gången på skrällen 11 Barolo D.K. (V75-5).


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

9 Campo Bahia (V75-1) är en världsstjärna som startar efter en paus med lite sjukdom. Han har dock tränat riktigt bra inför uppgiften och det låter som han kommer svara för ett bra lopp. Han står på 20 meters tillägg men det tror jag han äter upp ganska fort, sedan tror jag Conrad är offensiv och är han framme tidigt får han förmodligen ta över ledningen. Han har bra chans oavsett upplägg och jag spikar direkt i inledningen. Njut av en världsstjärna.

Miljonrensarna

8 Velasquez Gar (V75-3) är intressant den här gången också. Han är verkligen i form och verkar ha hittat nya växlar. Han kommer från tre raka andraplatser och man väntar bara på att han ska sätta nosen först. Innerspåret i voltstarten tror jag han löser och sedan ska Kevin hitta ut i andraspår. Han har en bra spurt om han får ligga på rulle och jag blir inte förvånad om han sätter nosen först. 14 procent.

10 Demolition Man F. (V75-5) är jätterensaren den här omgången. Han höll farten godkänt senast efter att han suttit långt bak, näst senast vann han efter en resa utvändigt om ledaren och såg mycket fin ut. Det ser ut som det kan bli lite körning från start och han har bra ryggar att gå i, hittat Bengt rätt ryggar då blir han farlig till slut. Streckad på en procent.

Tänk på att...

... Jägersro står för helgens V75-omgång och det är jackpott med 40 miljoner i potten.

... V75-4 är Svensk Uppfödningslöpning där vi får se tvååringarna göra upp, det brukar bli ganska favoritbetonat i just det loppet men jag kan inte riktigt lita på orutinerade hästar.

... 8 Esprit Sisu (V75-7) kan få överta ledningen efter 500 meter och blir då svårslagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

1 Bordeaux Dox (V75-2) har jag härlig feeling för. Jag tycker motståndet på papperet ser mycket enklare ut än senast och nu är läget perfekt. Det saknas startsnabba hästar och det är bra chans att Åke Lindblom hittar ut alternativt tar ledningen direkt. Oavsett är det en toppchans.

8 Velasquez Gar (V75-3) är en kanon som jag tror bara vinner det här loppet. Senast spurtade hästen kanon och var knappast trött i mål. Motståndet är lättare den här gången och jag tror Kevin Oscarsson hittar ut och sedan krossar rubbet.

Miljonrensarna

10 Partizan Face (V75-7) blev en snackis senast på Solvalla. Då kunde inte hästen utmana riktigt men han är ojämn i sina prestationer. Det ser ut att bli bra tempo i loppet och hemmaplan är en fördel. Kommer bli riktigt spelvärd och inte ha många anhängare på lördag. Pass upp till tre procent. Håll i hatten.

Tänk på att...

... det är jackpott, minst 40 miljoner på V75.

... 2 Tae Kwon Deo (V75-6) gör debut i gulddivisionen. Gör troligtvis årets sista start.

... 9 Campo Bahia (V75-1) är en stjärna deluxe. Siktas emot Prix d'Amerique. Bra chans så klart att krossa allt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

9 Campo Bahia (V75-1) måste bli svårslagen i inledningen.

2 Global Badman (V75-4) såg otroligt fin ut i kvalet till Svensk Uppfödningslöpning och blir nu favorit till att ta hem årgångsloppet. Klarar tvååringen ytterligare en lång resa måste man ses med ypperlig segerchans. Daniel Wäjersten reser i angeläget ärende och har dessutom ett perfekt läge.

Miljonrensarna

12 Love Håleryd (V75-3) spurtade ursinnigt i klass II-finalen senast på Solvalla och blev trea. Peter Untersteiners fyraåring gick snabbast av alla på upploppet och ska räknas även nu. Läget drar ner men kan flyga förbi alla till slut. Tre procent.

6 Fireman Am (V75-2) galopperade senast i starten men har sett fin ut innan. Sju procent.

Tänk på att...

... V75 går på Jägersro och vad kan vara häftigare än att få se Conrad Lugauers superstjärna Campo Bahia. Fyraåringen som galopperade bort sina Derbychanser startar i V75-1. Fyraåringen gör sin sista start innan Frankrike och lär bli stor favorit.

... tvååringsloppet Svensk Uppfödningslöpning (V75-4) avgörs under eftermiddagen. 700 000 kronor delas ut till vinnaren, 1,4 miljoner till de som är premiechansade.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]Inga-Lill Lindén:

Spikarna

9 Campo Bahia (V75-1) kommer tillbaka efter en tids frånvaro. Har här ett passande startspår.

5 Global Trustworthy (V75-6) har visat riktigt fin klass under hösten och har på allvar befäst sin position i den översta eliten. Hästen är både bra i ledningen och bakifrån.

Miljonrensarna

7 Tyson Dimanche (V75-3) imponerade vid spurtseger senast och är tidig även den här gången. 15 procent.

5 Ymer Brick (V75-5) gick i mål med krafter kvar senast. Går bäst bakifrån. Distansen spelar ingen roll eftersom hästen är allround. Tre procent.

Tänk på att...

... 11 Imagine Boko (V75-2) gynnas av högt tempo. Möter heller inte de tuffaste.

... om man garderar i V75-7 ska man inte glömma 10 Nicky Flax.

... omgången bjuder på en jackpott, 40 miljoner kronor till en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

V86

V86-tips

Trav