Mejla

Carl Wangle

Wangle: Det här var ingen vanlig omgång

Publicerad:
Uppdaterad:

Catarina Lundström avslutade sin proffstränarkarriär med en dubbelseger.

Och Timo Nurmos fortsatte att vara överlägsen.

Omgångens prestation stod Magic Cash för.

V75 omgången på Gävletravet innehöll det mesta.

Ruskiga prestationer, ett känslosamt avslut som tränare för Catarina Lundström och två jätteskrällar som chockade V75-spelarna.

Ja, det var knappast någon ”vanlig” V75-omgång som vi bjöds på.

Det började direkt när Erik Adielsson slog till och vann med tre-procentaren Victor A.U.

Än värre var det när Pelle Lennartsson vann med en av årets största skrällar i Vertigo Knekten. 0,33 procent var den spelad på. Jisses!

Sjukt nog blev det inte miljoner på V75-spelet i dag...

Timo Nurmos var i vinnarcirkeln på nytt. Magic Cash imponerade stort och vann överlägset trots ett tufft lopp.

Sedan fick undertecknad en rejäl kalldusch i V75–7 där Religious (som var allas vinnare tillslut) chanslös. I stället vann Seismic Wave enkelt. Det här är en modell som kommer bli ruskigt intressant att följa nästa år. Elitloppet nästa år? Det är i alla fall en outsider...

Här är Sportbladets plusbetyg från V75 Gävle

Magic Cash: Wow, vilket intryck hela loppet igenom. Snacka om att pulverisera allt motstånd. Från spår fem blev det en dryg inledning och inte förens efter ett varv kunde Magic Cash och Jorma Kontio köra sig till ledningen. Men trots den tuffa inledningen såg Magic Cash underbar ut och vann i ohotad stil. Galet intryck!

Victor A.U: Fick gå en rejäl repa sista 900 i tredjespår men avgjorde relativt lätt även fast det blev hårt i mål emot favoriten Hazard Boko. Men att vinna från spår 12 över 1640 meter auto är ALLTID nästintill omöjligt på V75 så insatsen var rejäl. Fjärde raka segern. Han är i sitt livs form, minst sagt.

Dusktodawn Sisu: Avgjorde hur enkelt som helst och snacka om att den här märren har imponerat stort på slutet. Hon ser ut att vara en helt ny häst och formen är på topp. Med enkelhet vann hon V75–2 och den här kan vara en flitig V75-vinnare i vinter.

Milligan’s School: Visst, det blev inte direkt något lopp och han såg lite sliten ut i sista sväng. Men när allt skulle avgöras joggade hästen undan i enkelhet och vann nog med gott om sparade krafter. Hästen är bra över de här distanserna och nu laddas hästen mot Frankrike. Vi får väl se hur hästen står sig där emot eliten om det blir tal på att starta i ett eventuellt Prix d’Amerique.

Catarina Lundström: Tog en dubbelseger sista V75-dagen som proffstränare. Snacka om att sluta sin proffskarriär som tränare på bästa sätt. Det är bara att hylla Cattis som alltid bjuder på sig själv och har varit en färgstark klick inom travsporten under många år.

Inspector: Spelades till omgångens näst största favorit och blev ett skrik under lördagen. Men det blev fiasko direkt och hästen slängde sig i galopp redan 50 meter efter start. Därmed var alla segermöjligheter borta.

avCarl Wangle

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Elitloppet