Vann 14,7 miljoner på Norrlandsbanan – försvann spårlöst

avMadeleine Brohlin

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALN
Den stora skrällen på Bergsåker den 23 december 2011 var Fantastic Ås med Bo Eklöf som vann till 44 gånger pengarna.

För nästan exakt två år sedan vann spelaren i Rissne 14,7 miljoner vid V75-tävlingarna på Bergsåker.

Vinnaren har hämtat ut pengarna via banken, men varken spelbolaget ATG eller butiken har en aning om vem personen är.

– Det är fortfarande spekulationer, folk jagar efter det här och vill uppnå samma vinst, säger Anny Contreras, ägare av Pressbyrån i Rissne.

Två svenskar fick en rejäl julklapp dagen före julafton 2011. Då avgjordes V75-tävlingarna på Bergsåker och två travspelare drog in varsin miljonvinst.

En nätspelare tog hem en av de största vinsterna i travhistorien då kunden vann hela 34 miljoner kronor.

Även i Rissne blev det miljonjubel den 23 december, en av deras kunder hade gjort en kupong för 162 kronor. Kupongen, som innehöll tre spikar, gick in och blev värd hela 14 708 577 kronor.

Efter vinsten visste inte butiksägarna vem vinnaren var och nu två år senare har personen ännu inte gett sig till känna.

”Vill uppnå samma vinst.”

I dag är Anny Contreras ny ägare av butiken:

– Jag tog över butiken då i samband med den här miljonvinsten, så det är två år sedan nu. Det var precis då vid jul, jag började jobba sen i januari, säger hon.

– Vi har kvar skylten efter vinsten. Personen hörde aldrig av sig och vi har ingen aning om vem det var. Det är fortfarande spekulationer, folk jagar efter det här och vill uppnå samma vinst. De är på och försöker.

Hur har det gått på spelet sedan dess?

– Det gick ett bra ett tag, vi har haft flera bra vinster. Vi gör både andelar och kunder tippar själva. Men allra bäst har det gått för kunderna att tippa, de är duktiga.

Anny kunde inte ha fått en bättre start när hon tog över butiken, att en av kunderna vinner miljoner är bra PR.

– Det betyder mycket, det ger mycket reklam. Folk tittar forfarande på skylten för den där storvinsten. De tror och hoppas att de ska hitta samma storvinst igen, säger hon.

På lördag är det V75-jackpott på ”skrällbanan” Bergsåker och 80 miljoner kronor att spela om. 48 miljoner kronor ligger i potten till en ensam vinnare.

– Det hade inte varit helt fel att vinna igen, säger Anny Contreras.

Fått pengarna

Enligt ATG har vinnaren dock hämtat ut miljonvinsten på banken.

– Men vi vet inte vem det är. Personen går till ett ombud och får sitt vinstbevis och sedan kan han eller hon hämta ut pengarna på banken, säger Hasse Svennehed, PR-chef på ATG. 

Publicerad: