PRESENTERAS AV

Elina blev påkörd vid övergångsstället – söker sina hjältar

avClara Öhrn

SVENSKA HJÄLTAR

Elina, 25, blev påkörd av en bilist vid ett övergångsställe och flög flera meter.
Nu vill hon komma i kontakt med vittnen som sett händelsen.
– Jag vill förstå olycksförloppet och sen vill jag tacka de som har hjälpt mig, säger hon.

Elina Gustavsson från Eskilstuna var på väg hem från en fotbollsmatch på lördagseftermiddagen när hon plötsligt blev påkörd av en bilist vid ett övergångsställe. Elina flög drygt hem meter och minns knappt något från händelsen, vilket Eskilstuna-Kuriren rapporterat om.

Fick sövas på sjukhus

– Det första jag tänker är att nu har jag blivit blind för att jag såg ingenting. Jag vet inte om det var väskan som var framför ansiktet eller om jag fått en blackout, berättar hon.

Flera personer, inklusive föraren, kom fram för att hjälpa Elina efter olyckan. Ambulans kallades till platsen och hon fick omedelbart föras till sjukhus för vård.

– Min högra axel hoppade ur led och jag fick även en fraktur. Jag blev sövd på sjukhuset, med tanke på att frakturen så kunde de inte få armen tillbaka i led utan att jag var sövd, berättar Elina som utöver skadan på axeln är blåslagen över hela kroppen.

I vanliga fall är hon väldigt aktiv och brukar gå långa promenader men nu får hon stanna hemma. Under gårdagen kunde hon bara gå drygt 500 meter, men kände sig trots det helt slut efteråt. Dessutom har hon blivit sjukskriven från jobbet i sex veckor.

– Det blir en väldig psykisk påfrestning, säger hon.

I en efterlysning på Facebook letar Elina nu efter de vittnen som såg hela händelseförloppet. Hon har hittills fått tag på några men inte lyckats komma i kontakt med någon som sett allt, vilket hon gärna vill.

– Jag vill förstå olycksförloppet och sen vill jag tacka de som har hjälpt mig, säger hon.

Foto: Privat
Elina bröt axeln efter att ha blivit påkörd vid ett övergångsställe.

Har satt spår

Elina mår dåligt efter olyckan och säger att händelsen har satt sina spår.

– Det här kommer bli en grej som tar tid att bearbeta. Jag hoppas att jag kommer kunna ta hjälp av någon, för det här är kämpigt, säger hon.

Enligt Eskilstuna-Kuriren har en polisanmälan upprättats om vårdslöshet i trafik.

Så många trafikolyckor sker årligen 00:29

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury åtta hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december varje år på Aftonbladet.se och i TV4.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM