Aftonbladets samlade recept på efterrätt och tips på goda desserter att bjuda gästerna på.
3 h
▸ Minipajer med vit choklad – Paolo Robertos söta pajer fyllda med vit choklad som är perfekta att bjuda på som en del av…
1 h 30 min
▸ Italiensk mandeltårta – Paolo Robertos härliga tårta med söt vaniljkräm och knapriga mandelspån passar perfekt till…
45 min
▸ Citronkladdkaka är syrligt, saftigt och fantastiskt…
40 min
▸ Crêpes med chokladfyllning – vem kan motstå choklad och hasselnötter i ljuvlig kombination till de här frasiga crêpsen.
▸ Enkla och snabba efterrätter – lyxa till vardagen med en dessert. Persikohalvor med grädde och mandel, marängsviss eller…
15 min
▸ Salted caramel freak-shake – frossa i en läcker shake med gott samvete.
1 h 20 min
▸ Galette med äpplen
▸ Aprikosgranité – granité är en italiensk isglass, eller smaksatt is. Passar framför allt fint som final på en kryddstark…
1 h 25 min
▸ Rabarberpaj med ett krispigt täcke av maräng. Det syrliga i rabarbern möts upp fint med sötman i marängen.
▸ Det här grundreceptet på äppelmos är jättegott och hur enkelt som helst att lyckas med.
▸ Frida Skattberg som driver bloggen Fridas bakblogg älskar chokladbollar, här är hennes bästa recept på nutellabollar.
1 h
▸ Chokladbollens dag firas 11 maj, då är det dags att baka goda och små chokladbollar.
▸ Catalaner – med fyllning av mandelmassa och hallonsylt toppade med lite glasyr.
30 min
▸ Trådrullar – smaksätt fyllningen med arrak eller punsch. Recept ur Birgitta Rasmussons nya bakbok Birgittas bästa recept…
▸ Choklad och kola är en välkänd kombination. I de här enkla kaksnittarna smälter smakerna samman och blir som godaste…
▸ Det här är spröda, marängliknande kakor av fransk härkomst som helst ska ätas samma dag de bakas.
25 min
▸ Champagnekakor med parmesanost – Förvånande blickar byts snart till glatt uppskattande när du bjuder på ”salta” kakor…
▸ Med det här receptet går det lätt att svänga ihop en hel plåt med kakor.
35 min
▸ Minibiskvier som går mycket bra att frysa om du vill förbereda inför festen.
▸ Småländsk ostkaka – avsluta middagen med ljummen ostkaka, vispad grädde och sylt.
▸ Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga.
▸ Känn doften av stekta äpplen som toppas av en krämig vaniljsås. Inuti äpplena göms mandelmassa och kanel.
▸ En härlig efterrätt med fräschör. Detta recept skapar en fin balans mellan det syrliga och det söta.
▸ Vaniljhjärta med citronsmörkräm – spröda hjärtan som riktigt smälter i munnen och så lite len citronkräm i…
▸ Äppelcheesecake med lime apelsingelé – den syrliga gelén blir pricken över i på den söta cheesecaken.
▸ Hallon- och champagnemousse – det här måste vara den perfekta kombinationen.