Mexiko
Taguitos
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2000-10-21
4 personer
Ingredienser
8 tortillas
300–400 g köttfärs
smör eller margarin
chilikryddmix
1 1/2 dl vatten
1 hackad rödlök
1 tärnad grön paprika
2 dl riven cheddarost
olivolja
Så här gör du:
1. Bryn köttfärsen. Tillsätt kryddmix och vatten, rör om. Låt sjuda utan lock på svag värme 10–15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då.
2. Lägg ungefär två matskedar köttfärsfyllning och
en matsked av vardera lök, paprika och ost på tortillabrödet. Rulla ihop och stek
i olivolja, på svag värme, tills de blir gyllenbruna runt om.
3. Serveras med salsa och gräddfil.
Receptet kommer från:
Mexikanska köttbullar
home.swipnet.se/~w-57250/kottofaa/albonmex.html
Försvenskad mexmat
www.santesson.com/srecmexi.html
Recept från: