Prova Markiz rostade rödbetssallad

Publicerad 2016-04-19

Äntligen vår och hög tid att börja tänka på sommarformen. Testa Markiz lätta sallad, den är både god, lätt och enkel att ta med i lunchlådan.

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och squashen och skär dem i klyftor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt, ringla olivoljan över, och salta och peppra. Stek dem i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.

2) Koka under tiden riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Dressing:

3) Blanda 1 tsk olivolja, vinäger, paprikapulver, fänkålsfrön och tomatpuré väl i en skål. Purén ska lösa upp sig. Smaka av med salt och peppar.

4) Skölj de färdigkokta linserna och blanda med dressingen och riset.
5) Lägg upp den rostade squashen och rödbetorna på risblandningen och toppa med spenaten. Ät direkt!