Mejla

Effie Karabuda

Publicerad:
Uppdaterad:

Gottfrid behöver en fet vindfläkt i baken

Carola och de andra stjärnorna fick ”Idol” att lyfta

Publicerad:
Uppdaterad:

”Idol” har aldrig varit så här odeppigt. När de små liven fick proffshjälp blev allt himla mycket lättare att hantera.

Carola och company – jag är er evigt tacksam.

Det här kan inte sluta bra, tänkte jag när jag följde Carolas Instagram under dagen. Hon stampade klacken i golvet och gick ner på knä under repetitionen. Wailade sönder Gottes alla försök till en utandning. Och ja, hon gasade på även under direktsändningen. Men Gottfrid lyckades hålla jämna steg med schlagerdrottningen och för det förtjänar han en tjusig blomkruka rakt i knät.

Behöver Carola på finlandsfärjan

Faktum är att Gotte, som jag har oerhört svårt för, aldrig har varit bättre än ikväll. Allt tack vare sin duettpartner. Nu är hans största problem att han måste ha med sig en övertaggad Carola i kulisserna på alla sina framtida Silja Line-gig. Det kommer liksom inte gå annars. Han behöver ha lite eld och framför allt en fet vindfläkt i baken.

1 av 7 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Carola & Gottfrid Krantz: ”Genom allt”.

Att para ihop idolerna med riktiga artister må vara en tillfällig lyx. Men hallå, det gick verkligen hem! För första gången under Idols historia hade jag småkul framför tv:n. Inte så roligt att jag började toktjuta som Nikki Amini under Eric Gadd och Freddies soul-symbios. Men nästan.

Jag som brukar spy i munnen av girl power-begreppet fick till och med lust att jobba mig in i Dao och Sabina Ddumbas tjejgäng. Vi hade kunnat käka eggs benedict-våfflor tillsammans, klätt oss i rosa och flätat varandras hår. Mysigt.

Min uppmaning: Rösta på Tusse!

Tusse fick också ett enormt lyft av Molly Sandén och gjorde en strålande debut på svenska. Lite väl melodramatiska ”Utan dig” smittades av en ungdomlig och rätt så desperat energi som jag gillade skarpt. Som jag sagt förut, han kommer ta hem hela skiten.

Albin Lee Meldau och Astrid tuffade på och hade någon intern grej going on. Kul för dem! Ja, jag försöker verkligen vara positiv här för en gångs skull.

Det var däremot svårt att känna lika starkt för Maja Ivarssons hjärt-lugnräddning på Kim. Kanske för att han sjöng falskt och åkte ut. Kanske för att varenda nerv i mig dör så fort jag tvingas se på människor som Diggiloo-rockar i läderjackor.

Vet ni vad. Jag tror jag bara ska sluta kolla nu när min personliga Idol-peak är nådd. Mina sista ord får bli; RÖSTA PÅ TUSSE!!

Av: Effie Karabuda

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: