Heta SHL-spelet till 31 gånger pengarna

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Premiär i SHL – här är Steven-Lee Holmdahls sex bästa spel.

▪▪▪

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl har synat SHL-lagens trupper – och spelbolagens odds inför premiären.

Här är expertens sex vassaste lir inför den kommande säsongen.

Premiär-special:

Match med flest mål: Rögle–HV71. Odds: 6,25, Svenska Spel.

Det är stor hockeyfeber i Ängelholm och det kommer vara lapp på luckan. Det är lätt att förstå varför. Rögle har alla möjligheter att bli säsongens stora utropstecken. Ett spännande lagbygge där många spelare spelat ihop tidigare under juniortiden.

HV71 har tappat starka profiler och det finns absolut frågetecken på forwardssidan. Backuppsättningen ser dock bättre ut än på flera år. Flera spelskickliga, offensiva killar att tillgå.

Jonas Gunnarsson, som stod 34 matcher i grundserien i fjol, väntas starta i premiären. Hög potential, men kanske inte seriens säkraste keeper...

Brynäs:

Floppade förra säsongen, när man missade slutspelet för första gången på elva år. Har gjort om totalt nu och plockat hem flera välkända profiler, såväl på ledarsidan som i spelartruppen.

Snacket låter bra ”förändra, bygga nytt, hemvävt...”, men det är lätt att prata och svårare att leverera.

Klubben har också gått och sagt att målsättningen är att ta fyra guld över de kommande tio åren. Tillåt mig att vara en smula skeptisk.

Steven-Lees tips: Lag som slutar sista 2 - exklusive slutspel. Odds: 31,00.

Djurgården:

Var ojämnt under grundserien i fjol men visade dock höga toppar och blommade ut i slutspelet. Tog sig hela vägen till final, där man lyckades bjuda på bra motstånd mot Frölunda – trots massor av avbräck.

Precis som väntat så har viktiga spelare försvunnit. Tyngsta tappet? Målvakten Adam Reideborn. Där har man plockat in Niklas Svedberg som ersättare, han har en del att bevisa.

Backuppsättningen är riktigt bra och en redan stark forwardsansamling har kryddats med Patrik Berglund (håller bra NHL-klass).

Emil Bemström fightas för ett kontrakt på andra sidan pölen, men skulle inte bli förvånad om han kommer hem till Hovet igen, under hösten/vintern.

Steven-Lees tips: Guldkandidat. Men trist odds. Bank? Att sluta högre upp än Brynäs. Odds: 1,47.

Örebro:

Var länge indraget i kvalstriden i våras, men spurtade starkt och tog sig till slut till åttondelsfinal. Sex ordinarie spelare har försvunnit, däribland fjolårets tre bästa målskyttar. Utan fixstjärnor så är tanken att det är kollektivet som ska driva Örebro framåt.

Det finns också chans för att andra att kliva fram, som till exempel Jordan Boucher. Han är tämligen okänd för många, men riktigt bra!

Steven-Lees tips: Gör flest poäng för laget i turneringen – exklusive slutspel: Jordan Boucher. Odds: 5,00.

Oskarshamn:

Vilken bomb! Oskarshamn i SHL. Det har egentligen bara blivit så. Knappast någon uttalad målsättningen från klubbens sida men väl på plats så kommer man så klart att göra sitt bästa.

Enorm spelaromsättning och mer eller mindre omöjligt att analysera. Det enklaste vore att tippa laget i botten, men jag hoppar över den marknaden helt och hållet.

Det ska bli väldigt intressant att följa Tyler Kelleher. Han har haft väldigt stora förväntningar på sig de senaste åren. Han glittrade i U18-VM för några år sedan och gick sedan till college där han var i en klass för sig men karriären tog ändå aldrig riktigt fart. Omstart nu under lugnare former. Kan gå in i SHL, utan någon större press på sig, det passar perfekt. Kan bli en hit!

Bäst poängplockare i Oskarshamn? Testas till 4,00.

Linköping:

Står i ett vägskäl. Säger att man ska spela final inom tre år men måste först och främst överleva den här säsongen.

Överpresterade kraftigt i början av förra säsongen. Var uppe i toppen efter 13 omgångar men sedan började raset. Missade slutspel, för första gången på sju år.

Jag ser inga som helst garantier för att det ska gå bättre den här säsongen. Nye tränaren Bert Robertsson har knappast fått ett lätt uppdrag.

Bästa spelet? Att Broc Little gör flest poäng. Odds: 2,00.

Lagets tveklöst bästa spelare, rent offensivt. Mycket istid och nyckelspelare i Powerplay.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN