Rolls-Royce ska visa sin första konceptbil

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Rolls-Royce

Det är ett av de mest anrika av bilmärken.

Men det är först nu, 110 år efter etableringen, som Rolls-Royce ska visa sin första konceptbil.

Kan det vara en glimt av den kommande suven?

I år firar tyska BMW ett sekel och under måndagen inleddes ”feståret”.

Under ett två timmar långt evenemang berättade man dels om sin anrika historia – samt avslöjade det första av fyra koncept – ett för varje märke i gruppen.

En glimt av framtiden

Det första konceptet är signerat BMW, och går under namnet Vision Next 100. Och visst det är ett kittlande koncept om hur saker och ting kan se ut framöver. Men det mest intressanta av koncepten kommer senare. Det är när Rolls-Royce för första gången i sin historia avtäcker ett koncept. Även om moderbolaget BMW inte går in i detalj så har de avslöjat att konceptet Grand Sanctuary kommer att avtäckas i juni i London.

”Ultimata” interiören

Det spekuleras en del i att konceptet framförallt kommer att fokusera på den ”ultimata” interiören och visa att Rolls-Royce är står både huvud och axlar högre än rivaler som Bentley och Mercedes-Maybach. Om detta kommer att göras i skalet av den suv man håller på att bygga återstår att se.

Utöver lyx-konceptet så kommer det även att visas upp ett Mini-koncept benämnt ”every Mini is a Mini” samt en framtidsvision från motorcykelavdelningen BMW Motorrad så går under taggen ”The Great Escape”.

Rolls-Roycen ska visas 16-26 juni i London och därefter på bilfesten Goodwood Festival of Speed.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL