Tillvalet som kostar 1,4 miljoner kronor

Publicerad:
Uppdaterad:

Bentley

Skulle du vilja ha det i din nya bil?

1 av 15

Två nya Porsche Panamera, eller en lite snofsigare klocka i din Bentley.

Det låter oerhört, men till nya lyxsuven Bentayga finns det ett tillval som går loss på nära 1,4 miljoner.

Det var på världens största bilmässa i Frankfurt som lyxmärket Bentley officiellt presenterade sin nya Bentayga. Bilen är den första suven någonsin från tillverkaren och fick otroligt stor uppmärksamhet.

Men smakar det så kostar det. Bentayga har ett listpris som börjar på 2,1 miljoner kronor i Sverige – och sen bär det av uppåt.

Gjord i guld

Ett av de extratillval man kan kryssa i är en klocka. Men som förväntat när det gäller bilar av den här kalibern, det är inte vilken klocka som helst.

Pjäsen, vars namn är Mulliner Tourbillion by Breitling, är gjord i guld med siffror utsmyckade med diamanter. Därtill är urtavlan antingen i pärlemor eller i ebenholts – beroende på kundens önskemål. Så då är det inte konstigt att klockan går loss på 1,4 miljoner.

Sålt som smör

Men trots att bilen ligger i en prisklass som vida överstiger en normal årslön suktar många efter Bentayga. Bilen har sålt som smör och den svenska importören, Autoropa, har tidigare sagt till Aftonbladet Bil att intresset är stort. Samt att det snart är en lång väntelista på att få sig ett exemplar.

– Vi har väntat länge på bilen och vi visste att intresset skulle vara stort, men det är långt mer än vi någonsin trott. Orderingången är otroligt stark och beställningarna vi fått in är ingen intresselista – utan riktiga beställningar, säger Filip Larsson, marknadsansvarig och partner i Autorpa.

Aftonbladet Bil

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL