Mercedes: Vår bil mer intelligent än Volvos

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 19

Mercedes

Det är upplagt för batalj i storbilsklassen.

Volvos nya och hyllade flaggskepp S90, mot den tyska tungviktaren E-Klass.

– Vi har den mest intelligenta bilen, inte bara i segmentet, utan på hela marknaden, säger Björn Hauber, Mercedes nya sverigechef.

Mercedes Sverigechef Björn Hauber
Foto: Foto: Felix Björklund
Mercedes Sverigechef Björn Hauber

I helgen är det storlansering av Mercedes nya E-Klass.

Och av allt intresse att döma är det en efterlängtad bil. Vid Sverigepresentationen avslöjade man att över 500 bilar är sålda och det utan att köparna haft möjlighet att ens provsitta bilen. Ett sug som enligt Mercedes är ett bevis på den positiva trend man nu har.

– Vi har en väldigt fin position nu, troligtvis den bästa vi någonsin haft. Med nya E-Klass så tror vi att vi kommer stärka vår position och sett till förhandsintresset så verkar det lovande, säger Björn Hauber, nytillträdd chef för Mercedes Sverige.

Ligger efter Kina

Björn, som närmast kommer från en position som ansvarig för Mercedes transportbilar i Kina, ser stora skillnader mellan de olika marknaderna. Vilket även innebär att det finns en hel del möjligheter.

– I Kina är åldern på de som köper bilar i genomsnitt 30-35 år, i Sverige har vårt varumärke tidigare haft en lite högre medelålder, men denna har redan sänkts och jag tror den kommer minska ännu mer framöver. En sak vi vet är att svenska konsumenter är intresserade av teknik och där ligger E-Klassen långt fram.

Och när det kommer till att kunna konkurrera med  exempelvis Volvo S90 på den svenska marknaden är Mercedeschefen inte orolig.

– Jag tror vi vågar sticka ut hakan och säga att vi har den mest intelligenta bilen, inte bara i segmentet – utan på hela marknaden. Därför ska vi arbeta hårt för att få folk att prova den och när man kört E-Klassen så kommer man märka vad man saknar när man sitter i en annan bil.

Bilen lanseras ute hos återförsäljarna i helgen .

Läs vår provkörning av Mercedes E-Klass, i början av juni är det dags att köra Volvo S90 – återstår att se om nya premiumutmanaren står sig i jämförelsen.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL