Bilder: Så blir Bond- skurkarnas nya bilar

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

James Bond

Först stals nio av ”James Bonds” nya vrålåk.

Sen berättade Aston Martin att Bond kör deras nya DB10 i den kommande filmen.

Nu avslöjar Jaguar att agenten kommer bli jagad – av en C-X75.

Det var i december förra året som nio stycken specialbyggda Range Rover Sport stals från en Land Rover-anläggning i Düsseldorf i Tyskland. Poliserna stod då handfallna och källor menade att filmen riskerade att bli försenad.

Nu meddelar Land Rover dock att nya bilar har levererats och scenen med dem redan är inspelad i Österrike. Samtidigt avslöjar det brittiska märket att konceptbilen C-X75 får en framträdande roll i filmen. Och det under en spektakulär biljakt i Rom i Italien.

Brittiskt för hela slanten

Tidigare har Aston Martin meddelat att agent 007 själv ska ratta en DB10, vilket får oss att anta att det är skurkarna som kommer köra den brittiska superbilen C-X75. Modellen visades först på bilsalongen i Paris 2010 och hade då två turbinmotorer och fyra elmotorer som tillsammans levererade 850 hästkrafter, vilket skulle göra den till en Ferrari-konkurrent. Jaguar har dock meddelat att konceptbilen aldrig kommer bli verklighet, annat än för Bond-skurkarna som nu i stället får en kompressormatad 5,0-liters V8:a med 550 hästkrafter att leka med.

Vilken motor som sitter i Bonds Aston Martin är ännu inte avslöjat, men lyssnar man på rykten talas det om främst två alternativ. Antingen Aston Martins traditionella V12:a – eller blir DB10 första Aston Martin-modellen som får ta del av Mercedes vassa AMG-motorer. Och det skulle i DB10 troligtvis betyda en turboladdad 4,0-litersmotor med minst 500 hästar.

Vem som sladdar från biljakten som segrare – Bond eller skurkarna – får vi se i november när filmen väntas ha premiär.

Land Rover också med

Förutom Jaguaren levererar också koncernen två rejäla suvar till filmen. Dels Range Rover Sport SVR, vilken är den snabbaste och mest kraftfulla Land Rover-modellen någonsin med sina 550 hästkrafter. Tuffast är dock Defender Big Foot som med sina 37-tumshjul lär klättra över det mesta i, får vi hoppas, agentens tjänst.

Publicerad:

MER OM MIN BIL