Klart: Då har ”riktiga” Top Gear ny-premiär

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:

Top Gear

En miljardshow som ska locka hundratals miljoner tittare världen över.

Den 18 november har forna Top Gear-trions nya bilshow ”The Grand Tour” urpremiär.

Men om vi i Sverige får möjlighet att se den är oklart.

– Jag kan inte avslöja något i dagsläget, skriver Paul Woodmansey på Amazon.

Det är en miljardproduktion som får andra bilprogram att blekna. Den nya showen ”The Grand Tour” är Amazons storsatsning och huvudrollsinnehavarna är gänget som gjorde ”Top Gear” till en global succé.

Nu har man avslöjat att den nya serien drar igång fredagen den 18 november samt att man kommer att släppa ett 70-minutersprogram i veckan.

Hittills har man inte avslöjat allt mycket mer än att de bland annat kommer att bjuda på en batalj mellan superbilarna Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder och McLaren P1.

Därutöver har Clarkson själv avslöjat att de spelat in avsnitt på Barbados samt filmat i ”Game of Thrones-miljö”.

Visas bara på Amazon Prime

Programmen kommer dock att visas exklusivt på Amazons egna streamingtjänst Prime – en tjänst som inte erbjuds i Sverige. Men trots att det bara är två månader kvar till premiär så vet vi inte om Grand Tour kommer visas i Sverige.

I fjol sa Amazons brittiske presstalesperson Paul Woodmansey  att serien var ”en global affär och vårt mål är att få ut showen till trions hundratals miljoner fans världen över”. Dock kunde han inte vid tillfället avslöja om de svenska fansen skulle få tillgång till showen.

När Aftonbladet Bil återigen frågar huruvida Amazon har någon information blir svaret nej. Vi får bara reda på att ”när det kommer nyheter så kommer vi delges dessa”.

Nedräkningen har alltså börjat, nedan kan du se en trailer för serien – återstår då att se om vi även får tillgång till själva programmet.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MIN BIL