Rakade bikinilinjen – när hon körde

Av: Jonas Bladh

Publicerad:
Uppdaterad:

Krockade på motorvägen – nu riskerar hon fängelse

En kvinna i Florida krockade på motorvägen. Anledningen: hon rakade bikinilinjen när hon körde.
Foto: Lotte Fernvall
En kvinna i Florida krockade på motorvägen. Anledningen: hon rakade bikinilinjen när hon körde.

Det finns saker du inte ska göra när du kör bil.

Raka bikinilinjen är en av dem.

Det fick en 37-årig kvinna i Florida bittert erfara.

Motorvägspolisen Gary Dunick trodde inte sina öron när han förhörde Megan Mariah Barnes efter att han kraschat sin Ford Thunderbird i bakänden på en Chevrolet pickup.

Barnes berättade att hon hade suttit i förarsätet och rakat sin bikinilinje, och att hennes ex-make, som satt på passagerarsidan, var den som styrde bilen.

– Hon sa att hon skulle träffa sin pojkvän i Key West och ville vara redo för träffen, säger Gary Dunick till keysnews.com.

Om jag inte hade varit där hade jag aldrig trott på det här. För tio år sedan stoppade jag en kille på exakt samma ställe. Han hade tre eller fyra sprutor i armen. Det var helt surrealistiskt och jag tänkte ”inget kommer att slå det här”. Men det här slår allt.

Bytte plats i bilen

När Barnes och hennes före detta man, Charles Judy, krockade med pickupen höll de runt 70 km/tim medan pickupen hade saktat ned för att svänga. I pickupen fanns två män och två kvinnor, som fick lindriga skador.

Efter kraschen körde Barnes ytterligare några hundra meter, stannade och bytte plats i bilen. Men brännmärken på hennes bröstkorg efter krockkudden avslöjade henne.

Det var som en gammal komediserie, hon hoppade över till baksätet och han till förarsätet, säger polis Dunick.

Anledningen till Barnes platsbytaridé var att hon bara dagen innan hade förlorat körkortet i domstol – dömd för att ha kört utan körkort. Nu kommer hon inte att få köra på minst fem år, och efter det får hon bara köra med alkolås i bilen.

Om hon inte hamnar i fängelse först, vill säga. Polisen anklagar Barnes för att ha kört utan körkort, vårdslöshet i trafik, för att ha lämnat olycksplatsen trots att det fanns skadade där och för att hon var oförsäkrad.

Som mest riskerar Barnes ett år i fängelse.

Förmodligen önskar hon att hon hade låtit bikinilinjen vara.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN