Bilförsäljningen sätter nya rekord

Av: Fredrik Wallin

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Volkswagen Golf och Volvo V70. Foto: Geert Vanden Wijngaert, Volvo Cars

Det råder högtryck i bilbranschen.

Bilförsäljningen i juli månad var den bästa på nästan 40 år.

– Årets juli är den bästa julimånaden sedan det nya bilregistreringssystemet infördes i början på 70-talet, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Bilförsäljningen i Sverige fortsätter att öka. Årets julimånad blev den bästa sedan början på 70-talet vad gäller nyregistreringar av personbilar.

Totalt har 191 888 bilar registrerats under året, jämfört med de 172.220 som registrerades under motsvarande period i fjol, rapporterar Bil Sweden.

”Bra för tillväxten och jobben”

Bilregistreringen har även stigit för perioden januari-juli om man jämför med förra året, där har försäljningen ökat med hela 11,4 procent.

– Den ökade nybilsförsäljningen är bra för tillväxten och jobben. En ökad omsättning och förnyelse av bilparken där nya bilar ersätter gamla bilar med sämre miljö- och trafiksäkerhetsprestanda är positivt även ur miljö- och trafiksäkerhetssynpunkt, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Ökat nitton månaden i rad

Under juli månad registrerades det 23 904 nya personbilar. Det är en ökning med 16,8 procent jämfört med samma period från förra året.

– Den mycket starka bilmarknaden fortsatte i juli då nyregistreringarna av personbilar ökade enligt preliminära siffror med 17 procent, vilket är den nittonde månaden i rad med ökade registreringar. Årets juli är den bästa julimånaden sedan det nya bilregistreringssystemet infördes i början på 70-talet, avslutar Bertil Moldén.

Ökade med 79 procent

Bäst går det för tillverkarena Volkswagen och Volvo. Under den förra månaden var det en tät batalj mellan Volvos V70-modell och tyskarnas Golf. Golf nåde 1.652, medan V70:n nådde ett försäljningsantal på 1.696 exemplar. Golfen gjorde därmed en ökning på otroliga 79 procent jämfört med samma månad 2014, V70 däremot ökade med "bara" 23 procent.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL