Avslöjat: Top Gear försenat och kortat

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Foto: Joe Giddens
Chris Evans och Matt LeBlanc vid inspelningen av nya Top Gear.

Top Gear

Dålig stämning, okunnighet och en allt för färsk programledare.

Problemen med nya Top Gear har varit många.

Och nu, som lök på laxen, kommer det mer: serien försenas – och två avsnitt stryks helt.

Det var världens mest kända och älskade bilshow.

Men den nya serien av Top Gear, utan den gamla programledartrion, kommer vara något helt annat. Och det har inte varit helt enkelt för BBC att få ordning på det hela.

Tidigare har det rapporterats om att nya toppnamnet, radioprofilen Chris Evans, har haft problem med att köra och prata samtidigt, att han lätt blir åksjuk, att produktionsteamet saknar bilkunskap samt att det allmänt har varit dålig stämning. Detta har gjort att nyckelpersoner lämnat produktionen.

Avhopp och missnöje

Och nu kommer det uppgifter om att det var Evans ”diktatoriska” beteende som rensade ur leden.

Enligt brittiska Radio Times och the Sun så ska Chris Evans och producenten stångats om flera saker. Bland annat att programledaren kände sig ”underminerad” då det påpekades att ett inslag var alldeles för klent. Att programledningen tog in Friends-stjärnan Matt LeBlanc som värd var även något som inte uppskattades av Evans – utan kommenterades med: ”den gamla tröttmössan, vad ska vi ha honom till?”

Radio Times rapporterar att det nya avhoppet innebär att premiären skjuts fram till slutet av maj samt att två avsnitt stryks. Detta för att inte krocka med fotbolls-EM och olympiaden i Rio. Men att skjuta hela säsongen till hösten var inte ett alternativ – detta för att man då skulle ha premiär samtidig som Clarkson, Hammond och Mays nya bilshow lanseras på Amazon.

”Vi har alltid sagt att vi arbetar mot en maj-lansering för Top Gear och mer detaljer om datum och seriens struktur kommer att avslöjas när det närmar sig”, säger en talesperson för BBC till Radiotimes.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL