Nya ”detaljen” ska locka miljonärerna

Publicerad:
1 av 4 | Foto: Foto: Bentley
Bentley Flying Spur V8.

Bilar

När allt fler märken vill vara premium, tar lyxtillverkarna klivet upp.

Nu avslöjar Bentley att man kan få deras bilar med handhuggna sten-detaljer från Rajasthan.

– Det här är bara början på vad vi har planerat, säger Geoff Dowding på Bentleys specialdivision Mulliner.

”Nästa nivå av brittisk lyx”, så skriver Bentley i ett pressmeddelande och avslöjar att man från och med nu kommer att kunna utrusta sin Continental eller Flying Spur med instrumentbrädor med steninlägg.

Det brittiska märket har åkt till den forna kolonin Indien och där handplockat sten från stenbrott i Rajasthan och Andhra Pradesh.

Supertunn stenyta

Tydligen så skär man ut nåltunna lager av stenen och genom att använda sig av harts och kolfiber kan man få en ”stenfanér” som trots att den bara är 0,1 millimeter tjock – ska ge ett riktigt gediget intryck. – ska ge ett riktigt gediget intryck.

– Bentley är etablerade experter när det kommer till handarbetad trä och läder – och nu utforskar vi nya, fina och ovanliga material för att kunna erbjuda en än mer skräddarsydd upplevelse för våra kunder, säger Geoff Dowding chef för Mulliner, som individanpassar bilar, på Bentley.

Lär kosta en hel del

Till en början kommer stenfanéren att finnas som tillval till modellerna Continental och Flying Spur och erbjudas i fyra olika färger: Galaxy, Autum White, Terra Red samt Copper.

Vad det kostar? Det avslöjar inte Bentley, utan hänvisar bara intresserade kunder att kontakta specialdivisionen Mulliner. Men med tanke på att en lite ”piffigare” klocka kan kosta 1,4 miljoner – så räkna med att det inte är billigt.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN