Drottningens unika limousine till salu

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 10

Bilar

Är du på jakt efter en lite rymligare bil – då ska du slå till på det här.

Nu säljs nämligen det första exemplaret av Mercedes 60-tals lyxkryssare 600 Laudulet.

En bil som ”kördes in” av hennes majestät drottning Elizabeth II av Storbritannien.

Det är tyska Mercedes-specialisterna Mechatronik som just nu har en väldigt exklusiv och unik bil ute till försäljning. Det handlar om en 60-tals-Merca av modellen W100, men inte bara det – bilen har även en intressant historia.

Första bilen

Bilen som är den första av endast 59 byggda W100 600 Laudulet användes när drottning Elizabeth II av Storbritannien 1965 besökte Tyskland. Det var första gången landet besökts av ett brittiskt statsöverhuvud sedan första världskriget. Och drottningen var den alltså den första som satt i baksätet på bilen.

Mechatronik anger att bilen genomgått utförlig restaurering och att den är i nästan nyskick. Bland annat så har den endast rullat 530 mil – alltså är den knappt inkörd.

Rolig att köra

När det gäller specifikationer har bilen en respektingivande V8 på 6,3 liter under huven. Denna genererar 250 hästkrafter som fördelar ut kusarna via en fyrstegad automatlåda. Tack vare avancerad luftfjädring ska bilen vara både väldigt komfortabel – samt rolig att köra. Men smakar det så kostar det. Pris ges endast på förfrågan och enligt spekulationerna handlar det om minst ett par miljoner – så räkna med att det krävs en hel del plånboksutrymme för att kunna få klättra in i baksätet och åka som en drottning.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL