Bentley Continental GT får ny skrud

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Fler hästar och mer utrymme

1 av 5

Under de åtta år som gått sedan Bentley Continental GT hade premiär har bilen varit omåttligt populär bland dem med mycket pengar.

Med 2011 års modell får bilen en ordentlig uppdatering.

Nya Continental GT ser likadan ut som den tidigare modellen - fast annorlunda.

Det ska vara som förr, men ändå inte.

Bentley vill ju att bilens ska uppfattas som helt ny. Karossen har fått sig en rejäl omgång. Fronten har fått mjukare linjer vid strålkastarna, kylargallrets design är mer upprätt och stålnätet finns även i undre delen av fronten. En annan nyhet är kransen av LED-ljus runt strålkastarhusen i fronten.

Det var det utvändiga. Innanför plåten i fronten finns den tolvcylindriga motorn som nu blivit uppgraderad till hela 567 hästar och dessutom etanol-kompatibel. Dessutom får bilen en ny växellåda som ger snabbare växlingar. Kraften från den W12-motorn med dubbelturbo och fyrhjulsdriften fördelad 40/60 över fram- och bakhjulen ger de nästan 2500 kilona bil imponerande prestanda. 0 till 100 km/t går på 4,4 sekunder och topphastigheten landar på 318 km/t.

Som tillval finns en V8:a för den något mer miljömedvetne föraren, men prestandauppgifterna för den motorn är ännu inte officiella. Mer räkna med hög effekt och lägre förbrukning än storebrodern med 12 cylindrar

I kupén har navigationsutrustningen fått en 8-tums pekskärm med Google Maps. Framsätenas nya form ger mer plats för baksätespassagerarnas fötter.

Inga priser ännu satta men räkna med ett pris en bra bit över 2 miljoner.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL