Sverige ett prioriterat land för Bentleys suv

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 15 | Foto: BENTLEY

Bentley

Slutsåld enligt rykten, men är du snabb kan du fortfarande knipa en av Bentleys supersuvar.

– Sverige är en prioriterad marknad, och jag kan nog säga att det finns en liten chans nån vecka till att få tag i en bil, säger Filip Larsson på Autoropa.

Det tog ett par år från första gången vi såg Bentleys koncept – till att den slutgiltiga produkten presenterades. Men nu är suven Bentayga äntligen här och uppståndelsen har varit stor kring bilen.

– Vi har väntat länge på bilen och vi visste att intresset skulle vara stort, men det är långt mer än vad vi någonsin trott. Orderingången är otroligt stark och beställningarna vi fått in är ingen intresselista – utan riktiga beställningar, säger Filip Larsson, marknadsansvarig och partner i Autoropa, importören av Bentley i Sverige.

Varannan bil blir en Bentayga

Bentayga är en radda superlativ. Det är världens mest kraftfulla, snabba och lyxiga suv – och det lockar. För trots en prislapp på 2,1 miljoner kronor i Sverige är den hett eftertraktad.

– Bentayga är en bil som passar den svenska marknaden och klimatet. Jag kan tro att bilen kommer stå för 50 procent av Bentleyförsäljningen. Suvar har ju en bredare kundgrupp än en sportvagn eller GT-bil. Vi pratar aldrig om antal och i dagsläget vet inte hur många bilar vi kommer få än, vi är precis i slutfasen i diskussionen om allokeringen för nästa år. Men Sverige är en prioriterad marknad och av de 100 första i Europa, där kommer kanske två bilar till Sverige, säger Filip Larsson.

Liten chans att få köpa en

Men det är inte bara i Sverige som suget efter den nya Bentleyn är stort. Enligt brittiska Autocar så har tillverkaren redan sålt av hela första årets produktion. Tidningens källa avslöjar inte exakt, men att antalet ordrar motsvarar de 3 000 – 4 500 bilar som Bentley tror de har kapacitet att bygga.

Den uppgiften innebär att den som nu vill ha en Bentayga, kommer få sin bil någon gång under 2017. Men det stämmer inte riktigt, än finns det chans att knipa sig ett exemplar enligt Filip.

– Sverige är en prioriterad marknad, och jag kan nog säga att det finns en liten chans nån vecka till att få tag i en bil. Dock är Bentley väldigt noga med att bilen kommer till rätt slutkund, så att det inte spekuleras i modellen. Och de som köper bilarna nu är sådana som känner till och uppskattar märket.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL