Första bilderna – så här ser nya Volvon ut

Publicerad:
Uppdaterad:

Volvo

Inte en bil för familjefäder??

1 av 4

En ny kompaktmodell med helt egen teknik.

Nästa vecka ska Volvo visa upp två nya bilar, men de gillar att retas och har nu släppt bilder på vad som komma skall – och detta på Snapchat.

Volvo håller som bäst på att uppgradera hela sin modellkostym, och de nya har hittills tagits emot väl. Nya XC90 har varit en succé och även S/V90 verkar även de ha fallit i god jord.

Men även om de stora bilarna är otroligt viktiga och identitetsbilar som ska cementera märket i premiumklassen. De stora volymprodukterna har inte visats än.

Utmanaren till A3 och A-klass

En av de tänkta storsäljarna är den nya 40-serien (V40 är i dagsläget Volvos näst mest sålda modell) – och snart kommer vi få se en andra generation.

Om lite mindre än en vecka ska Volvo visa två koncept baserade på sin nya kompakta CMA-plattform, och dessa är ett första smakprov på hur V40 och minisuven XC40 kommer se ut.

Alltså bilar som på allvar ska ge sig in i kamp med Audi A3/Q3 och Mercedes A-klass/GLA.

”Inte din pappas Volvo”

Nu får vi alltså en första glimt av hur V40/XC40 ser ut. Det var på Snapchat som Volvo släppte två bilder ackompanjerade av orden ”Not your daddy’s Volvo.

Både valet av socialt media samt ordval är en tydlig vink på vilka köpare Volvo hoppas attrahera.

Bilderna som sådana avslöjar att vi kommer känna igen de nya signumstrålkastarna ”Tors hammare” samt designen från de större bilarna. Nästa vecka får vi reda på mer.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL