Nya Top Gear i kris – kan krascha i höst

Publicerad:

Top Gear

En nystart på tv-succén – eller ett magplask med stjärnor som är osams.

Nya generationens Top Gear har kantats av problem, nu kommer uppgifter som avslöjar stora sprickor i teamet.

”Atmosfären mellan programledarna är frostig. Det handlar mycket om han, Chris, mot de andra”, uppger en källa.

Det är nu ett tag sedan skiftet mellan det nya och det gamla programledarna i Top Gear ägde rum. Men det verkar inte riktigt som att det nya gänget har samma harmoni som sina företrädare. Det rapporterar brittiska the Sun.

Tydligen är det så illa att Hollywoodskådisen Matt LeBlanc ställt ett ultimatum till ledningen: antingen kickar man ut Chris Evans – eller så sticker amerikanaren hem.

Nästa säsong i fara

Skälet till det hela ska vara att LeBlanc irriterats över Evans kyliga inställning  och otrevliga beteende till övriga teamet. Sprickan ska tydligen vara så allvarlig att kommande säsong hotas.

”Den stora frågan nu är vem som får kicken och vem som blir kvar. Matt har redan indikerat att han inte kommer att fortsätta om Chris är en del av kommande serier. Och han är inte den enda som inte gillar läget”, säger en källa till tidningen.

Avundsjuka och hån

The Sun skriver att Evans dels beter sig hånfullt mot sina kollegor när de gör fel och dels är avundsjuk när andra, särskilt Chris Harris och Rory Reid, har hyllats av pressen.

”Man skulle kunna tro att med sin erfarenhet, att han [Chris Evans] skulle vilja hjälpa de som är nya i branschen. Men han uppmuntrar dem inte på något sätt. Han är inte intresserad, han umgås inte med de andra och håller strikt avstånd från alla andra”, fortsätter källan.

BBC har valt att inte kommentera uppgifterna.

■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL