Nu blir Volkswagens Up GTI verklighet

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Up GTI.

Golf

Lika självklar som läcker – här är Volkswagen Up GTI.

Hyllningen till Golf GTI står i bilhallen nästa år.

Att Volkswagens minsting Up skulle kunna tänkas komma som GTI-version har varit känt sedan tidigare. Nu är det officiellt då bilder och information på ett koncept har offentliggjorts.

Volkswagen är tydliga med att staka ut bilens DNA till Golf GTI som debuterade för 41 år sedan. Men utvecklingen har gått lite framåt – Golf GTI erbjöd 110 hästkrafter att jämföra med Up GTI som ger 115 hästkrafter. Prestandan 0–100 km/ har piffats till och tar nu 8,8 sekunder för Up mot Golfens 9,0 sekunder liksom topphastigheten som nu är 197 km/h mot 1976 års 182 km/h. Jämför man med lilla Lupo GTI, som gick ur produktion 2005, så är det dock ett steg tillbaka.

Igenkänning är ledordet hos Up GTI. I grillen hittar vi bikakemönster, den välkända röda listen och GTI-emblem. 17-tumsfälgarna har en design som för tankarna till ”originalet”. Längst ner på karossidorna löper fartränder av välbekant snitt och ytterbackspeglarna är svarta.

Flärpen på bakluckan hos Volkswagen Up GTI är större än på vanliga modellen och GTI-versionen är även sänkt med 15 millimeter.

Invändigt gör sig historien påmind med grå/svart/rödrutig klädsel och röda sömmar på ratten.

Up GTI kommer att finnas i kulörerna tornado red, pure white, dark silver, black pearl och costa azul.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL