Porsche öppen för samarbete med Bentley

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Vill utveckla sedanen Panamera

Porsche gör gemensam sak med Bentley.

Det må låta konstigt.

Porsches nye vd Matthias Müller håller anser dock att det finns potential för idén.

Både Porsche och Bentley ingår i Volkswagens portfölj. Det gör det möjligt att underlätta samarbeten över märkesgränserna.

Det anser i alla fall Porsches nye vd Matthias Müller. I ett uttalande till Autocar medger han att det borde finnas vägar till samarbete mellan den tyska sportbilstillverkaren och lyxmärket Bentley.

– Jag tror vi måste föra samtal med Bentley om vad vi kan få ut ifall vi sammanför vårt kunnande och våra ingenjörer, säger han.

Det Müller syftar på är hur man skulle kunna utveckla fyradörrarssedanen Porsche Panamera i framtiden. Han anser att det vore synd om man bara ser bilen som en fyradörrars sedan, och i samma andetag öppnar han dörren för olika varianter.

– Föreställ dig en tvådörrars coupé, en längre version, kanske en van eller en kombi – eller något annat. Det finns många idéer om Panamas ”lineup”. Men vi kan inte göra alla dessa varianter samtidigt. Vi måste se vad våra kunder vill ha, säger Müller.

Det har också spekulerats i om gamla 928:an skulle återuppväckas i ny skepnad. På frågan om Bentleys Continental GT skulle påverka produktionsplanerna svrara han:

– Ja, självklart.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN