Stjärnans panik: Köpte Ferrari – förlorade jobbet

Av: Erik Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

James May hade ett lukrativt treårskontrakt för Top Gear på skrivbordet – och bestämde sig för att ge sig själv en present.

En Ferrari 458 Speciale för tre miljoner kronor.

Sen slog Jeremy producenten – och allt gick åt pipan.

Det är i en krönika i The Sunday Times som James May förklarar sin prekära situation. För mindre än två månader sedan förhandlade han med brittiska BBC om ett nytt treårskontrakt som programledare för Top Gear tillsammans med Jeremy Clarkson och Richard Hammond.  Ett kontakt som skulle ge honom en rejäl månadslön – vilket han tyckte förtjänade en slags belöning. Den gula Ferrarin han redan äger (som han köpte begagnad) skulle ersättas – av en helt ny, bestämde han.

– Det här var en möjlighet som bara skulle komma en gång, möjligheten att inte bara få ta emot en sprillans ny och ofisen Ferrari, utan också för att få frossa i möjligheterna att själv välja utförande, skriver James i krönikan.

Gör 0-100 km/h på 3,0 s

Sagt och gjort. Han beställde en av de sista 458 Speciale-bilarna som någonsin skulle tillverkas eftersom den turboladdade efterföljaren 488 GTB strax tar vid. I Speciale-versionen sitter en 4,5-liters V8:a med 605 hästkrafter som gör 0-100 km/h på 3,0 sekunder – och prislappen börjar på 2,7 miljoner kronor.

James problem är bara det att Jeremy hamnade i bråk med producenten strax därpå, stängdes av och förlorade till slut jobbet. Då ville varken James eller Richard vara kvar, som sa upp sig.

Och nu står James där, med en ännu inte levererad Ferrari 458 Speciale – utan jobb.

Publicerad:

MER OM MIN BIL