”Lamborghini satsar på en ny stadsjeep”

Av: Jonas Bladh

Publicerad:
Uppdaterad:
Lamborghinis senaste offroad-modell, LM002, var påfallande lik en Hummer och byggdes bara i 301 exemplar.
Lamborghinis senaste offroad-modell, LM002, var påfallande lik en Hummer och byggdes bara i 301 exemplar.

Bilar

Alla stadsjeepsälskare kan börja kyla champagnen.

Lamborghini har planer på att bygga en jätte.

Interiör från LM002.

Det är tidningen Car and Driver's som rapporterar om ett envist rykte från Lambo-håll. Det säger att Lamborghini planerar att bygga en stadsjeep på samma platta som koncernsyskonen VW Touareg och Porsche Cayenne.

Den som älskar sin italienska biltillverkare kommer ihåg det senaste försöket från Lamborghini i off-roadsegmentet. Då hette modellen LM002, och liknade väl mest en Hummer. Totalt byggdes 301 LM002.

Hoppas på V12:a

Nu är Lamborghini en del av VW-koncernen, och det förefaller mer sannolikt att superbilstillverkaren kan ro det nya projektet i hamn.

Hur bilen kommer att se ut, och vad som kommer att sitta under huven är förstås inte klart ännu. Bilbloggen Jalopnic tror och hoppas dock på att Lamborghini håller sig i sitt eget fack och slänger in en V12:a, precis som man gjorde i LM002 för 28 år sedan.

Ett annat envist rykte gör gällande att Lamborghini planerar en instegsmodell i superbilsklassen, med V8 som drivkraft. Den modellen skulle placeras prismässigt under dagens Gallardo, som har en V10:a.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN