Top Gear-teamet kvaddade lyxbilar värda miljoner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: AP

Jeremy Clarkson

Ännu en gång har en debatt runt Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond blossat upp.

Men denna gång handlar det mer om bilreparationer än registreringsskyltar.

De vallade kor – med lyxbilar värda miljoner.

Foto: Foto: AP

I säsongens andra Top Gear-avsnitt kan vi se hur herrarna Clarkson, May och Hammond bränner genom Australiens karga landskap i en BMW M6, Nissan GT-R och Bentley Continental GT V8S.

Den här gången retar de visserligen inte upp någon arg mobb som tvingar teamet att fly – men nu har bilder hur bilarna såg ut efter att trion lämnat landet läckt ut. Och det är ingen vacker syn.

Bentley inte förvånade

Efter att herrarna spenderat dagen i det karga landskapet med att valla kor på en yta större än Skåne krävdes reparationer. På bilder som en verkstadsmekaniker skickat till sajten The Supercar Kids kan vi se hur hela fronten är bortplockat från den gula Bentleyn. Enligt fotografen klarade sig bilen visserligen från mekaniska skador, men hade omfattande skador på underredet och karossen krävde en total omlackering.

Skadorna verkar dock inte oroa Bentley, som kommenterar reparationen till nyzeeländska Fairfax.

– Reparationsarbetet som krävdes var kosmetiskt för att reparera stenskott och repor etc, vilket var väntat och acceptabelt efter hundratals miles på oasfalterade vägar i Northern Territory. Mekaniskt var bilen bra, säger Mike Sayer på Bentley till Fairfax. Till samma tidning sa också en talesperson från Nissan att exponeringen i programmet motiverade reparationskostnaderna.

Tappade värdet

Tillsammans är bilarna värda knappt fyra miljoner, och trots att Bentleyn var minst skadad menar fotografen på verkstaden att bilen tappat hälften av sitt värde efter Top Gears kovallning.

Dessvärre har inga bilder på vare sig BMW M6-bilen eller GT-R:en som användes läckt ut, så skicket på dem är fortfarande oklart.

Se fler bilder på den stukade Bentleyn här. Obs: extern länk!

Publicerad:

MER OM MIN BIL