Nu kan du anmäla intresse för Ford GT

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Ford Motors

En amerikansk Ferrari-utmanare.

Från och med nu går det att beställa Fords nya GT, men det är inte bara att skriva upp sig – kraven för att få köpa är tuffa och det är inte ens säkert att en enda bil kommer till Sverige.

– Vi hoppas innerligt att vi åtminstone får ett exemplar, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Snart kommer vi få se en klassisk batalj återupprepas.

Ford har under onsdagen öppnat sin brevlåda för intresseanmälningar för nya superbilen GT. Det innebär att vi, likt på 60-talet, får se en jänke-bil utmana Ferrari.

Men tro inte att det går att valsa in hos närmsta Ford-återförsäljare och krita på för en bil. Nej, du måste kvalificera dig först.

– Registreringen öppnade nu i morse och vi vet att intresset inför bilen har varit stort, men än så länge har vi ingen information om hur många som fyllt i anmälningen, säger Erik Lindham, informationschef på Ford Sverige.

Krävs rätt kvalifikationer

Ford har nu satt upp en sajt där alla hugade spekulanter kan gå in och fylla i ett formulär. Intressenter får svara på frågor om tidigare ägande, om man stödjer Ford, om man är inflytelserik, en motorsportentusiast eller en bilsamlare. Har man ägt en tidigare Ford GT verkar det vara ett plus.

Därtill ska man beskriva sitt ”förhållande” till Ford och ange vilka av de nyaste Ford/Lincoln-bilarna du äger för närvarande, och har men ett ”historiskt viktigt” fordon ska man ange det.

Efter formuläret är ifyllt kommer en kommittee gå igenom svaren och se huruvida den sökande är värdig att få köpa en bil. Så frågan är hur många som har vad som krävs för att få lägga vantarna på en bil.

– Registreringsfönstret är öppet en månad och sedan sker urvalsprocessen. Det handlar om 500 bilar som kommer att produceras under två år, men vi har inte fått någon indikation på huruvida Sverige får en bil. Dock hoppas vi innerligt på att vi får åtminstone ett exemplar. I dagsläget kan vi inte säga mer än att bilen kommer i slutet av året och att riktpriset ligger på 500 000 euro, säger Erik Lindham.

 ■ ■ ■ Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL