VW:s succé: Nu slår de Volvo i Sverige

Av: Felix Björklund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: VW Passat GTE

Volvo är överlägset största märket i Sverige – men det finns en lista de inte har en chans på.

När det kommer till supermiljöbilar får märket se sig slagna av VW:s Passat GTE och det rejält.

– Vi konstaterar att vår lyckade lansering av Passat GTE under hösten återspeglas i ett stort köpintresse, säger Sten Forsberg, chef för VW Sverige.

Ökningen av så kallade supermiljöbilar ökar rejält i Sverige och under årets andra månad såldes det 608 elbilar och laddhybrider. Volvo har precis som när det gäller försäljningen av vanliga bilar ett par modeller i topp – men när det kommer till att vara populärast hos svenska supermiljöbilsköpare, är det VW som gäller.

− Det är glädjande att vi nu kan börja leverera denna supermiljöbil till våra kunder, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Långt före konkurrenterna

Enligt branschorganisationen Bil Swedens försäljningsstatistik så var var fjärde sålda supermiljöbil en Passat GTE. Totalt sålde VW 210 exemplar av sin laddhybrid – och det var mer än vad nummer 2-5 lyckades få ihop tillsammans. Den forna ”stormästaren” i genren, Mitsubishi Outlander PHEV, har tvärnitat och enligt statistiken så har inte en bil sålts i februari.

– Vi kommer fortsätta att marknadsföra våra elbilar och laddhybrider för att få fler att välja dessa alternativ. På sikt tror vi att Passat GTE kommer stå för en betydande del av hela Passat-försäljningen, vilket innebär tusentals nya laddhybrider om året, säger Forsberg.

Har du nyhetstips till Aftonbladet Bil? Mejla ditt tips hit.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM MIN BIL