Har sålt 250 bilar – utan att den visats

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Motor

Stort tryck på brittiska TVR

Brittiska TVR återuppstod i juni.

Och kunderna ställde sig direkt i kö.

För trots att de inte ens visat någon bil – har redan 250 personer köpt ett exemplar.

Sportbilstillverkaren TVR hamnade på obestånd och gick i graven för en tid sen. Detta efter att märket vandrat runt mellan olika ägare som aldrig fick fart på produktionen.

Men i juni slogs det på stora trumman och från ingenstans annonserades det att TVR var på väg tillbaka. Nu med tung uppbackning.

Bland annat skulle Gordon Murray vara med och påverka designen, samme man som ritade McLaren F1, och kända Cosworth Engineering skulle vara med i modellutvecklingen.

”Enastående design”

Den nya TVR-bilen skulle vara:

Brittisk på alla sätt och trogen TVR:s dna och arv.

Vidare skulle den ha en V8 kopplad till en manuell låda, bakhjulsdrift, erbjudas som coupé/cabriolet och vara enastående när det kom till design och prestanda.

Sist men inte minst skulle bilen även vara prisvärd.

Stora löften – som lockar

Och det verkar som att detta har fått folk att hoppa på TVR-tåget.

”Hjärtevärmande situation”

Efter att ha känt ett stort publiktryck, så öppnade man orderböckerna och efter ett par veckor har man nu fått in 250 beställningar där köpare lagt 5 000 pund i deposition. Vilket innebär att hela första årets produktion är slutsåld. Det rapporterar brittiska Autocar.

– Det är en hjärtevärmande situation vi befinner oss i. Vi är medvetna om att vi tagit deposition från kunder som inte ens sett de officiella bilderna än. Vi ser fram emot att få avslöja mer detaljer snart, och till alla våra kunder som visat oss sin tillit. Jag kan lova att den nya bilen kommer att överträffa alla förväntningar på alla sätt, säger Les Edgar, ordförande för TVR till tidningen.

Än så länge framgår det inte när vi får se en första bild av bilen, men om den ska ut på marknaden som en årsmodell 2017 – bör vi snart få mer information.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL